به گزارش سیناپرس فارس، پخت سمنو از سنت های دیرینه شیرازی هاست که همه ساله در روزهای پایانی سال برگزار می شود، شیرازی ها با پخت سمنوی نذری به استقبال سال نو می روند و با طبخ آن عشق و ارادت خود را به حضرت فاطمه زهرا (س) ابراز می کنند.
پخت سمنو نماد برکت محصولات کشاورزی است و نوید سال نو و پربرکت بودن سال زراعی جدید را می دهد، سمنو که از جوانه گندم تازه تهیه میشود از زمان آغاز طبخ تا تهیه کامل بیش از ۲۰ساعت به طول می انجامد، در سمنو علی رغم این که هیچ گونه مواد شیرین کننده ای افزوده نمی شود ولی به دلیل وجود جوانه گندم تازه شیرین می شود.
پخت سمنو همچنین به منزله براورده شدن حاجات نیز انجام می شود وافراد با جمع شدن دور دیگ سمنوی در حال طبخ ضمن دعا خواندن آرزوها وحاجات خود را هم از خدا طلب می کنند.
این سنت هرساله در مسجد امام علی ( ع) واقع در محله لب آب (دروازه شاهدایی الی الله) به همت هیئت فداییان امام علی(ع) و با کمک های مردمی و خیرین برگزار میشود.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده
No tags for this post.