میانگین قد مردم در کشورهای مختلف چقدر است؟
به گزارش سیناپرس، به تازگی نتایج مطالعه ای بین میانگین قد مردان و زنان و بین کشورها در هر قاره انجام شده است که نتایج آن جالب توجه بوده و حاوی نکاتی عجیب است.
در این فهرست که تمامی کشورهای جهان لحاظ شده اند، میانگین قد مردان ایرانی کمی بیشتر از۱۷۰ سانتیمتر (1.703) و میانگین قد زنان ایرانی نیز ۱۵۹ سانتیمتر عنوان شده است.
بر اساس این فهرست میانگین قد مردان و زنان در هر قاره به شرح زیر است:
آمریکای شمالی: مردان (1.717 متر) و زنان (1.589 متر)
آمریکای جنوبی: مردان (1.685 متر) و زنان (1.552 متر)
اروپا: مردان (1.781 متر) و زنان (1.649 متر)
آسیا : مردان (1.686 متر) وزنان (1.577 متر)
آفریقا : مردان (1.696 متر) و زنان (1.587 متر)
استرالیا و اقیانوسیه: مردان (1.727 متر) و زنان (1.610 متر)
چرا قد افراد، متفاوت است؟
مقوله آنتروپومتری که به مطالعه اندازه گیری های بدن انسان می پردازد سال هاست مورد توجه محققان قرار گرفته است. این موضوع به دلیل تفاوت های قابل توجه در قد افراد از مناطق خاص است. به گزارش سیناپرس، از منظر علمی دلایل زیادی برای توضیح اینکه چرا برخی افراد نسبت به دیگران بلندتر هستند، ارائه شده است که مهمترین این عوامل عبارتند از: ژنتیک و رژیم غذایی و تغذیه.
به عبارت دیگر قد انسان به میزان غذای دریافتی و نیازهای بدن او بستگی دارد. اگر سوء تغذیه و در نتیجه کمبود کالری وجود داشته باشد، رشد و بلوغ انسان به تعویق افتاده و این موضوع باعث کوتاه شدن قد می شود.
از سوی دیگر یک محیط بیمار و بسیار استرس زا می تواند بر قد تأثیر بگذارد. این مساله تا حد زیادی مرهون نیازهای بدن است. این نظریه را می توان با افزایش قد در اروپا و آمریکای شمالی در طول یک قرن پشتیبانی کرد زیرا محیط بیماری در هر دو قاره طی این دوره کاهش یافت.
یک نظریه دیگر پیشنهاد می کند که انسان ها در مناطق دارای مرگ و میر بالا که تغذیه ضعیفی دارند کم تر رشد می کنند. در این مطالعه مردم کوتاه قامت حوضه کنگو به عنوان نمونه مورد استفاده قرار گرفتند. مرگ و میر بالا منجر به بلوغ زودرس و کوتاهی قد شده و بلوغ زودرس نیز به نوبه خود باعث تولید مثل زودرس به منظور تضمین بقا می شود.
طی نتایج یک مطالعه که در سال ۲۰۰۷ انجام شد، پژوهشگران با هدف بررسی اینکه آیا محیط اقتصادی تأثیری بر قد دارد یا خیر به بررسی میانگین قد زنان از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۸۰ پرداخته و در نتیجه مشخص شد که هر چه درآمد بیشتر باشد، قد افراد بلندتر است.
در این میان قاره آفریقا بالاترین نرخ بیماری و یکی از کمترین درآمدها را داشت، اما مردم آن بلندتر از آسیای جنوبی و مرکزی و آمریکای لاتین و کارائیب بودند. تناقض فوق، این ایده را مطرح می کند که درآمد بالاتر ممکن است لزوماً به معنای تغذیه بهتر نبوده و همچنین تأثیر ژنتیک بر قد انسان را باید در نظر گرفت.
در این مطالعه جدید مشخص شده است که بلند قدترین افراد در طول قرن گذشته، مردان هلندی بوده اند و کوتاه قدترین زنان در طول این قرن، زنان گواتمالایی محسوب می شوند.
نکته جالب توجه این است که میانگین افزایش قد مردان و زنان ژاپنی و کره جنوبی و مردان ایرانی بیشتر از مردان اروپایی است و زنان کره جنوبی بین سال های ۱۸۹۶ تا ۱۹۹۶ به میزان 20.2 سانتی متر بیشترین افزایش قد را در جهان داشته اند. در این میان مردان ایرانی دومین افزایش قد را بین سالهای ۱۸۹۶ تا ۱۹۹۶ به میزان 16.5 سانتی متر دارند.
به گزارش سیناپرس، نکته جالب توجه دیگر به دست آمده از مطالعه فوق این است که افرادی که در محیط های طبیعی در ساوانا و دشت ها زندگی می کنند، بلندتر از مردم مناطق جنگلی هستند.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: gilmorehealth