به گزارش سیناپرس اردبیل، تحریک الکتریکی نخاع یک گزینه درمانی امیدوار کننده برای بازگرداندن عملکرد حرکتی در افراد مبتلا به آسیب نخاع است. مطالعات جدید پژوهشگران نشان داد که تحریک الکتریکی شخصی نخاع با استفاده از پدال های الکترودی که به طور خاص برای آسیب های نخاعی طراحی شده اند، توانایی های حرکتی مستقل را ظرف چند ساعت پس از شروع درمان در سه بیمار مبتلا به فلج کامل حسی- حرکتی بازیابی می کند. این یافته ها نشان می دهد که رویکرد های تحریک هدفمند منجر به کارایی برتر و فعالیت های حرکتی متنوع تر پس از شدید ترین آسیب های نخاعی می شود.
رویکردهای تحریک تا کنون با استفاده از فناوریهای عصبی که در ابتدا برای درمان درد طراحی شده بودند، تحریک الکتریکی مستمر نخاع را در بیماران فراهم کرده اند. با این حال، این دستگاه های تحریک الکتریکی مجدداً قادر به تحریک تمام اعصاب نخاع مرتبط با حرکات پا و تنه نیستند که این مساله ممکن است بازیابی همه عملکردهای حرکتی را محدود کند.
ژوسلین بلوخ (Jocelyne Bloch) ، ژروژیه کورتین (Grégoire Courtine) و تیمی از همکارانشان در این مطالعات پدال های الکترودی جدیدی طراحی کردند که تمام اعصاب مرتبط با حرکات پا و تنه در نخاع را هدف قرار می دهد. تیم سازنده، این فناوری را با یک چارچوب محاسباتی شخصی سازی شده ترکیب کرد که امکان قرارگیری دقیق پدال الکترود را برای هر بیمار و شخصی سازی برنامه های تحریک وابسته به فعالیت فراهم می کرد. در حقیقت این روش برای هر بیمار به صورت منحصر به فرد بوده و بر اساس ویژگی های سیستم اعصاب وی عمل خواهد کرد.
به گزارش سیناپرس، این رویکرد بهینه تحریک نخاع نشان داد که بیماران فلج قادر به تحرک و استفاده از اعضای بدن خود بوده و استفادذه از روش درمانی فوق در هر سه فرد بیمار دارای فلج کامل حسی – حرکتی منجر به راه رفتن مستقل و سایر فعالیتهای حرکتی مانند دوچرخه سواری و شنا در طول یک روز شد. این بیماران همگی مرد بوده و بین ۲۹ تا ۴۱ سال سن داشتند.
به گفته محققان، توانبخشی عصبی به میزان بسیار بیشتری به بیماران کمک کرد تا بتوانند این فعالیت ها را انجام دهند.
به گزارش سیناپرس، این یافته ها که بخشی از یک کارآزمایی در حال انجام است، کارایی برتر رویکردهای شخصی سازی شده برای تحریک نخاع را برجسته کرده و درمانی را ارائه می دهد که می تواند بهبودهای بالینی معنی داری را در افراد با طیف وسیعی از شدت آسیب نخاعی ارائه کند.
شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Medicine منتشر شده است.
مترجم: احسان محمدحسینی
No tags for this post.