نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

خانه مشارکت مردم در سلامت منطقه ۴ پایتخت افتتاح شد

دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاح خانه مشارکت مردم در سلامت منطقه ۴ و راه اندازی مجدد مرکز خدمات جامع سلامت شهید در منطقه نارمک ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ایام دهه فجر، عنوان کرد: تلاش همه همکاران حوزه بهداشت دانشگاه، راه اندازی و استقرار خانه های مشارکت مردم در سلامت و تحقق اهداف این طرح بوده است.
 
وی با اشاره به اهداف پیگیری این طرح عنوان کرد: مهمترین هدف افزایش بالابردن سواد سلامت و سواد اجتماعی شهروندان هر منطقه است. حضور خانه های مشارکت در هر محله و آشنایی نسبی باسلایق فرهنگی هر منطقه، زمینه ترویج مفاهیم آموزش بهداشت و سلامت را فراهم می کند. با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری بزرگترین ابزار نهادهای سلامت محور به ویژه دانشگاه های علوم پزشکی شهید بهشتی، افزایش آموزش همگانی و ارتقای سطح سواد سلامت مردم است که در سایه طرح های خودمراقبتی شکل می گیرد.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایجاد همگرایی بین بخشی وافزایش مشارکت جمعی برای رسیدن به شاخص های سلامت محور به ویژه سلامت اجتماعی را از دیگر اهداف راه اندازی خانه های مشارکت مردم در سلامت دانست و افزود: بدون تردید سلامت اجتماعی مولفه های متعددی دارد که به تنهایی دستگاه های ذی مدخل بهداشت و درمان توانایی تحقق آنها را نخواهند داشت و این مهم نیازمند مشارکت جمعی و استفاده از ظرفیت های بین بخشی است که خانه مشارکت مردم در سلامت این ظرفیت را فراهم می کند.
 
 دکتر زالی در ادامه خانه مشارکت مردم در سلامت را باشگاه تمرین مدیریتی درون منطقه ای خواند و گفت: توانمندسازی مردم منطقه از دیگر اهداف این طرح است که تنها در ابعاد بیولوژیک و بهداشت و درمان خلاصه نمی شود و تمام جنبه های اجتماعی را دربر می گیرد. البته به منظور تاثیرگذاری فرد در محله و اجتماع، حداقل سلامت جسمی و روانی شرط است، اما تنها به این ساحت محدود نیست و گسترده تر است.
 
وی تصریج کرد: با توجه به مختصات جغرافیایی و جمعیتی منطقه ۴ شهر تهران، اگر دستیابی به اهداف این طرح در این منطقه محقق شود، اجرای این طرح در سایر مناطق ساده تر خواهد بود. طرح خانه مشارکت در سلامت با علم به این ویژگی های باید اجرا شود.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سکونت بیشترین تعداد خانوار تهرانی در منطقه ۴ خبر داد و گفت: منطقه تهرانپارس غربی ۱۳۲ هزار نفر جمعیت دارد که هیچ محله ای با این تراکم در شهر تهران و حتی در کشور وجود ندارد.
 
دکتر زالی دانشگاهی ترین محله تهران را منطقه حکیمیه اعلام کرد و گفت: وجود ۸ واحد دانشگاهی و به تبع آن استقرار خوابگاه های دانشجویی، ظرفیت ممتازی برای کلید زدن امور مشارکتی و فرهنگی محسوب می شود. همچنین فعالیت بیش از ۸۳ هزار داوطلب سلامت، ابزاری برای پیوند دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مردم منطقه است.
 
دکتر زالی تصریح کرد: ۴۵۳ مدرسه و ۱۸۰ مسجد کانون های موثر آموزشی و تبلیغی در ترویج اهداف خانه های مشارکت محسوب می شوند.
 
وی ادامه داد: پیش از شکل گیری خانه مشارکت، پیش نیازهای این منطقه بررسی و نقشه راه تدوین شد، بنابراین در حال حاضر مسئله محور می توان به سمتی حرکت کرد تا مطالبات برآورده شود. تردید ندارم در دستیابی به اهداف خانه مشارکت مردم در سلامت این منطقه توفیقاتی حاصل خواهد شد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل