پیشنهاد استفاده از نخبگان و دانشگاهیان در لشکر سایبری

معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی، در نشست تحلیل مطالبه جهاد تبیین پیشنهاد به کارگیری از نخبگان و دانشگاهیان برای اقناع افکار عمومی برای کاهش اعتراضات عمومی گفت: ما امروز در ایران نیازمند لشکر سایبری هستیم؛ اما این لشکر سایبری نمی‌تواند بدون داشتن پایگاه‌های علمی در دانشگاه‌ها، مستقر شود.

دکتر جعفر هزارجریبی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در نشست تحلیل و بررسی مطالبه جهاد تبیین گفت: تبیین بحث علمی است چرا که روابط میان متغیرها را را بیان می کند بنابراین متخصص امر باید به ما بگوید چه کنیم.

وی با طرح این پرسش که چرا ما امروز به ضرورت تبیین رسیده ایم اظهارداشت: پرسش این است که چرا این بحث در این موقعیت خود را نشان داده است؟ ما وقتی می گوییم تبیین، باید ببینیم  شرایط این بحث چیست که بعد چهار دهه از انقلاب این اتفاق افتاده است بنابراین اگر می خواهیم به تبیین بپردازیم اول از همه باید به شرایط و circumstancesها توجه نشان دهیم چون این مولفه هاست که به ما می گوید اکنون موعد این بحث است.

این جامعه شناس و تحلیلگر اجتماعی در ادامه به رابطه تبیین اجتماعی و توقع تبیین در جامعه پرداخت و افزود: تبیین اجتماعی به دنباله این روی می دهد که مردم متوقع تبیین می شوند. اما درباره این که چرا افکار عمومی متوقع هستند باید گفت ممکن است ابهامات و سوالاتی نزد جامعه و افکار عمومی باشد که این توقع را ایجاد می کند.

وی ادامه داد: وقتی سراغ این بحث می رویم باید ببینیم پاسخ هایی که تاکنون به  ابهام ها و توقعات جامعه داده شده کافی بوده است؟ ممکن است پاسخ داده شده اما متناسب نبوده است یا سوالات آن قدر زیاد شده باشد که عملا گروه نخبگان یا دست اندرکاران جا بمانند.

دکتر هزارجریبی با طرح این سوال که اگر ابهام ها و پرسش ها زیاد باشد و تبیین‌گری روی ندهد چه اتفاقی خواهد افتاد و پیامد عدم تبیین چیست؟ گفت: حداقل زیان فقدان تبیین این است که آشفتگی ای نزد افکار عمومی روی می دهد و این آشفتگی نزد افکار عمومی ممکن است موجب اعتراض هایی شود که در جامعه روی می دهد، همچنان که امروز می بینیم تعداد اعتراض ها در جامعه ما زیاد شده در حالی که پیش تر این گونه نبود.

معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی گفت: افزایش اعتراض ها نشان می‌دهد که پاسخ به سوال‌ها داده نشده یا روش تبیین به کار گرفته نشده است یا پاسخی داده شده اما کفایت نمی کند. بنابراین ماموریت تبیین بدون ورود نخبگان به این عرصه ناکام می ماند چون جهاد تبیین، جهاد جنگ نیست، کار با دشمن نیست به این معنا که شما اسلحه به دست بگیرید، جهادی است بسیار حساس برای این که شما با اندیشه های طرف مقابل طرف هستی.

وی گفت: ما امروز در رسانه های جمعی حرف های پراکنده ای می زنیم اما دنیای امروز تقریبا در دو دهه گذشته به سمت شکل گیری لشکرهای سایبری رفته است ، نیروهایی که به معنای واقعی کلمه لشکر هستند، آن ها همه اندیشمندان را در حوزه علوم انسانی،‌ فنی – مهندسی،‌ علوم ارتباطات و حوزه های اجتماعی  به کار می گیرند تا هر کسی در حوزه خود آنچه بلد است در شمای کلی تر و دقیق تر به میانه میدان بیاورد. لذا امروز غیر از هک کردن سایت ها که یک نوع شیطنت است جواب افکار عمومی در قالب لشکرهای سایبری داده می شود چون اگر این پاسخ ها نباشد آن اقناع‌پذیری از سوی جامعه از دست می رود اما اگر فضای پاسخ مطرح شود هم نقاط ضعف و قوت معلوم و هم امکان استفاده از منابع و ظرفیت ها فراهم می شود.

این تحلیلگر اجتماعی بیان کرد: امروز رژیم جعلی اسرائیل کلی لشکر سایبری دارد و با افکار عمومی بازی می کند همچنان که آمریکا و اروپا این کار را می کنند. از این زاویه ما امروز در ایران نیازمند لشکر سایبری هستیم  اما این لشکر سایبری نمی تواند بدون داشتن پایگاه های علمی در دانشگاه‌ها مستقر شود.

دکتر هزارجریبی افزود: برای تبیین علمی شما باید روابط و چرایی ها را بشناسید که چرا رویدادها به این شکل اتفاق می افتد بنابراین ما نیازمند علت‌کاوی و معناکاوی هستیم.

بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی؛ وی با بیان این که نخبگان اصلی ترین مولدان حوزه تبیین هستند گفت: اگر تبیین به گونه‌ای تعریف شود که نخبگان سهمی در آن نداشته باشند آن لشکر سایبری شکل نخواهد گرفت بنابراین یکی از مهم ترین پیش‌نیازها در این زمینه توجه به انگیزه ها یا Motivation نزد گروه نخبگان است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا