نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آب قبل از پیدایش زمین به وجود آمده است

به گزارش سیناپرس، دانشمندان معمولا برای درک چگونگی پیدایش حیات، به بررسی شیمی کربن و آب می پردازند. در مورد آب، آن ها اشکال مختلف یا ایزوتوپ‌های گوناگون اتم‌های هیدروژن و اکسیژن را که تشکیل دهنده آب هستند، دنبال می کنند تا به سرنخ های لازم دست پیدا کنند.

در همین رابطه، پژوهشگرانی از موسسات تحقیقاتی گوناگون شامل موسسه CNRS، دانشگاه پاریس-ساکلی، کمیسیون انرژی‌های جایگزین و انرژی اتمی فرانسه (CEA) و دانشگاه UPPA با پشتیبانی موزه ملی تاریخ طبیعی این کشور، در یک پژوهش جدید ترکیبات مختلف ایزوتوپی آب را تا آغاز تشکیل منظومه شمسی و در نواحی داخلی که زمین و سایر سیارات مشابه در آن شکل گرفته اند، دنبال کرده اند. 

آن ها این کار را با تجزیه و تحلیل یکی از قدیمی‌ترین شهاب‌سنگ‌های منظومه شمسی و با استفاده از روشی نوآورانه که فقط برای همین مطالعه ایجاد شده بود، انجام داده اند.

داده های آن ها نشان داده است که در منطقه فوق از فضا، دو مخزن گازی در طی 200 هزار سال اول منظومه شمسی ما و حتی قبل از تشکیل اولین جنین های سیاره ای، وجود داشته اند. 

به گزارش سیناپرس،یکی از این مخازن شامل گاز خورشیدی بوده که تمام مواد منظومه شمسی ما از آن سرچشمه گرفته است و محققان با استفاده از شهاب سنگ مورد اشاره، توانسته اند سابقه آن را برای اولین بار به طور مستقیم اندازه گیری کنند. 

دومین مخزن گازی به شکل عجیبی، غنی از بخار آب و دارای علامت ایزوتوپی آب های زمینی بوده است. این مخزن در اثر هجوم عظیم آب بین ستاره ای در نواحی داغ داخلی منظومه شمسی و پس از فروپاشی پوشش بین ستاره ای و تشکیل دیسک پیش سیاره ای ایجاد شده است. 

وجود اولیه این گاز با ترکیب ایزوتوپی مشابه زمین نشان می دهد که آب موجود روی کره زمین، حتی قبل از تجمع اولین بلوک های تشکیل دهنده سیاره ما، در ناحیه فوق وجود داشته است. 

گفتنی است این یافته های عجیب و جالب توجه را نشریه Nature Astronomy منتشر نموده است.

نویسنده: رهاامیدوار
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل