مصرف زیاد گوشت منجر به گسترش ام اس می شود
به گزارش سیناپرس، ام اس یک بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اعصاب حمله می کند. مشخص نیست چه چیزی باعث این حمله می شود، اما شواهد زیادی نشان می دهد که باکتری ها در این حمله نقش دارند.
باکتری های روده می توانند سیستم ایمنی بدن را تحت تاثیر قرار دهند و رژیم غذایی بر باکتری های روده تاثیر می گذارد. یک مطالعه جدید نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از گوشت ممکن است خطر ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس یا ام اس را افزایش دهد.
پژوهشگران برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد تأثیر متقابل رژیم غذایی، باکتری های روده، سیستم ایمنی و بیماری ام اس، ۲۵ بیمار مبتلا به ام اس و ۲۴ فرد بدون این بیماری را مورد مطالعه قرار دادند.
دکتر یانجیائو ژو (Yanjiao Zhou)، استادیار پزشکی دانشکده پزشکی UConn در فارمینگتون و از پژوهشگران این پروژه می گوید: ما تعدادی باکتری روده مرتبط با ام اس و شدت ناتوانی بیماران ام اس را پیدا کردیم.
به گزارش سیناپرس، ما همچنین افزایش نشانگرهای خودایمنی و متابولیت های تاثیرگذار را در این بیماری به دست آوردیم. به گزارش سیناپرس، به باور محققان، مهم است که بدانیم چگونه این سیستم ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و رژیم غذایی چگونه در این ارتباطات نقش دارد.
در واقع خوردن گوشت زیاد، داشتن سطوح پایین تر برخی از باکتری های روده و تعداد زیادی از سلول های ایمنی خاص در خون، همگی با بیماری ام اس مرتبط هستند. بیماران ام اس که زیاد گوشت مصرف می کردند، با سطوح پایین یک باکتری روده به نام Bacteroides thetaiotaomicron، یک باکتری درگیر در هضم کربوهیدرات های سبزیجات، همراه بود.
این رژیم همچنین با افزایش سلول های T-helper 17 در سیستم ایمنی و افزایش S-adenosyl-L-methionine در خون ارتباط داشت.
به گفته این محققان، یافته ها نشان می دهد که در افراد مبتلا به ام اس، چیزی باکتری های روده آنها را از سیستم ایمنی جدا کرده و در نتیجه حملات خودایمنی به سیستم عصبی را ایجاد می کند. آنها معتقدند که این توالی با خوردن گوشت مرتبط است.
به گفته دکتر لورا پیچیو (Laura Piccio)، دانشیار عصب شناسی دانشگاه سیدنی و از محققان پروژه مذکور پژوهشی، این اولین مطالعه ای است که از یک رویکرد یکپارچه برای تجزیه و تحلیل تعامل بین رژیم غذایی، میکروبیوم روده، سیستم ایمنی و متابولیسم و سهم آنها در توسعه ام اس استفاده می کند.
به گزارش سیناپرس، پژوهشگران در نظر دارند تحقیقات خود را گسترش دهند تا افراد بیشتری از جمله بیماران مبتلا به نوع شدیدتر ام اس را شامل شود. هدف این است که اطلاعات بیشتری در مورد تداخل رژیم غذایی، باکتری های روده و سیستم ایمنی در ام اس به منظور پیشگیری از بیماری یا کاهش علائم آن به دست آید.
شرح این مطالعات و نتایج حاصل از آن به صورت یک گزارش در مجله EBioMedicine به صورت آنلاین منتشر شده و قابل دسترس است.
مترجم: سید یوسف دراوی زاده