نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

چرا آستانه درد افراد متفاوت است؟

به گزارش سیناپرس، برای پاسخ به این سوال باید چندین موضوع مختلف را در نظر گرفته و موارد دیگری را نیز مطرح کنیم. اولین مورد این است: منظور دقیق از آستانه درد چیست و آیا به نظر شما آستانه درد همان تحمل درد است؟ باید در پاسخ بگوییم که این دو مقوله با یکدیگر متفاوت هستند.

از منظر زیستی، آستانه درد شما نقطه ای است که در آن یک احساس  خاص مانند دما، فشار، تندی غذا و غیره از خط عادی بودن عبور کرده  و از بی ضرر بودن به درد واقعی تبدیل می شود. در این شرایط ، میزان تحمل و دردی که تجربه می کنید در حالی که همچنان  به عملکرد خود ادامه می دهید، میزان تحمل درد شما است.

میزان تحمل درد در افراد متفاوت است و برای نمونه ممکن است خواهر یا برادر شما آستانه درد کمتری نسبت به شما داشته باشد، اما در عین حال ممکن است وی با روشی بهتر به مقابله با آن درد عادت کرده و بنابراین تحمل نسبتاً بالاتری داشته باشد. 
از منظر متخصصان، آستانه درد و تحمل درد مواردی هستند که سن، جنسیت و عوامل دیگر در آنها تأثیر قابل توجهی دارند. به عنوان مثال، معمولاً فرض بر این است که زنان تحمل درد بسیار بالاتری نسبت به مردان دارند و به همین دلیل است که آن ها می توانند درد زایمان را تجربه کنند.

نتایج تحقیقات مختلفی نشان می‌دهد، در حالی که زنان اغلب گزارش می ‌دهند که درد بیشتری را نسبت به مردان تجربه می‌ کنند، به دلیل تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی قابل توجهی که در نتیجه این فرآیند متحمل می ‌شوند، تحمل درد آن ‌ها در طول بارداری و زایمان به ‌طور چشمگیری افزایش می ‌یابد.

به گزارش سیناپرس، باید توجه داشت که این ویژگی همواره یکسان نبوده و به طور کلی، توانایی یک فرد برای تجربه، پردازش و تحمل درد توسط عوامل زیادی که دائماً در حال تغییر هستند، تعیین می شود. به گزارش sinapress،بنابراین بسیار دشوار است که بگوییم چه تعداد از این موارد در مورد یک فرد ضدق کرده و آن فرد در مقابل درد مقاوم است ولی به طور کلی  هیچ تضمینی وجود ندارد که این شرایط برای همیشه این یکسان باقی بماند.

درپایان باید گفت،میزان تحمل درد امری ارادی و اکتسابی است در حالی که آستانه درد به سیستم اعصاب فرد بستگی داشته و خود افراد نقش چندانی در آن ایفا نمی کنند. 

مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: sciencefocus
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل