سالی طلایی پیش روی گردشگری فضایی
به گزارش سیناپرس، در پی ورود شرکت های خصوصی به عرصه گردشگری، آژانس های فضایی دولتی نیز در این زمینه به تکاپو افتاده و تلاش می کنند از رقیبان تازه به میدان آمده خود عقب نیفتند. در این راستا دیمیتری روگوزین، رئیس آژانس فضایی روسیه اعلام کرد که شرکت فضایی دولتی روسکوسموس به گونه ای برنامه ریزی کرده است که چندین خدمه با گردشگران فضایی در سالهای آینده به فضا بروند.
روگوزین در نشست عمومی چهل و ششمین کنفرانس Korolyov Readings در مورد کیهان نوردی گفت: من معتقدم که در سال های آینده چندین گروه از گردشگران فضایی را به مدار زمین خواهیم فرستاد.
وی با تاکید بر اینکه آژانس فضایی روسیه قبلاً درخواست هایی برای پروازهایی از این نوع دریافت کرده است، افزود: ما به طور جدی به حوزه گردشگری فضایی نگاه کرده و سال های آینده را سال هایی پربار در این زمینه می دانیم.
گفتنی است عالی ترین مقام فضایی روسیه پیش از این گفته بود که یک گروه روسی از گردشگران فضایی بالقوه در حال آشنایی با آموزش های لازم در مرکز آموزش فضانوردان هستند.
به گزارش سیناپرس، دیمیتری روگوزین همچنین اعلام کرد یک فضاپیمای سایوز برای ارائه خدمات به گردشگران فضایی در سال ۲۰۲۳ ساخته می شود. رئیس روسکوسموس همچنین تاکید کرد که دستورالعملی برای بازنگری در تولید سفینه های فضایی با اولویت توسعه فضاپیماهای سرنشین دار صادر کرده است. وی گفت که انتظار می رود دو سفینه فضایی سایوز برای گردشگران فضایی تا سال ۲۰۲۴ ساخته شود.
به گزارش خبرگزاری sinapress، در حال حاضر راکت فضاپیمای سویوز با قابلیت حمل و انتقال انسان به فضا، یکی از گزینه های موجود در اختیار سازمان فضائی روسیه جهت انتقال فضانوردان ایستگاه بین المللی فضائی به محل ماموریت خود محسوب می شود. امروزه بخش مهمی از فعالیت های فضائی آژانس فضایی روسیه و همچنین عملیات اعزام تجهیزات و نیروی انسانی به ایستگاه بین المللی فضایی، توسط راکت های ماهواره بر سویوز Soyuz انجام می شود.
نسل اول این نوع از راکت های فضاپیما برای نخستین بار در سال ۱۹۶۰ میلادی و توسط کارشناسان و مهندسان سازمان فضائی شوروی سابق طراحی و ساخته شدند. گفتنی است بر اساس آمارهای رسمی موجود، راکت های سویوز در تاریخ اکتشافات و ماموریت های فضائی ، بیشترین میزان استفاده را به خود اختصاص داده است. به گزارش سیناپرس،این موضوع به دلیل دارا بودن ویژگی های منحصر به فرد و قابلیت های بسیار زیاد این نوع از راکت های ماهواره بر و فضاپیما است که قادر به حمل انسان و اشیا مختلف به خارج از مدار زمین بوده و به همین دلیل به عنوان اصلی ترین وسیله ارتباطی با ایستگاه بین المللی فضایی مورد استفاده قرار می گیرد .
گفتنی است در آخرین طراحی های انجام شده برای انجام ماموریت این نوع از راکت ها ، قرار است فضانوردان با کمک راکت های سویوز به ایستگاه بین المللی فضایی منتقل شوند.
مترجم: سید یوسف دراوی زاده
منبع: tass