نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ترکیب سوخت مازوت و اکسیژن و تاثیرات مخرب آن

به گزارش خبرگزاری سیناپرس، سید عادل عربی به استفاده از سوخت مازوت ناشی از فعالیت نیروگاه ها اشاره کرد و گفت:  استفاده از سوخت مازوت بر اساس قانون هیچ منعی نداشته اما ترکیب آن با اکسیژن و خروجی آن مشکلاتی را ایجاد می کند که براساس نیاز کشور در حال حاضر بر ادامه فعالیت نیروگاه ها تاکید شده و مجموعه نیروگاه نیز در حال حاضر با ایجاد فضای سبز به کاهش اثرات سوخت ناشی از مازوت اقداماتی انجام داده و جزو گروه‌های صنعتی سبز محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در حوزه شهری و صنعتی مشکلاتی در خصوص اجرای قوانین هوای پاک داریم، گفت: در حوزه شهری با پدیده گرد و غبار مواجه هستیم که به طور عمده در فصول گرم سال بهار، تابستان و اواسط پاییز این پدیده اتفاق می‌افتد.

عربی یاد آور شد: در فصول سرد سال نیز در نیمه دوم پاییز شاهد ذراتی هسستیم که آلودگی هوای دورن شهری را به دنبال دارد که ناشی از سوخت های ناقص از جمله خودروهاست که در فصول سرد سال به علت وارونگی هوا این آلودگی در قسمت پایین باقی مانده و محبوس می‌شود و به این ترتیب شاهد آلودگی هوا نیز هستیم.

وی به شعار "هوای پاک، حقوق عامه و اراده ملی" اشاره کرد و گفت: بر اساس این شعار تمامی شهروندان حق داشتن هوای پاک را دارند که با فرهنگ سازی می توان به هوای پاک دست یافت.

عربی ادامه داد: اگر هر شهروندی هوای پاک را حق طبیعی خود بداند در حد توان خود می‌تواند به داشتن هوای پاک کمک کند، به عنوان مثال یک شهروند می‌تواند با عدم استفاده از وسیله نقلیه شخصی در روزهای پایدار هوا به  هوای پاک کمک کند.

این مقام مسئول به موظف بودن بخش‌های دولتی و غیر دولتی در حفظ هوای پاک اشاره و اضافه کرد: معاینات فنی خودروها،  واردات خودرو، شماره گذاری خودروها و سایر مصادیق در این حوزه وظایفی دارند که هر یک باید به درستی و بر اساس قوانین تعریف شده عمل کنند.

وی با بیان اینکه 23 دستگاه در سطح کشور موظف به اجرای قوانین برای حفاظت از هوای پاک هستند، تصریح کرد: از این تعداد 18 دستگاه به صورت مستقیم موظف به اجرای قانون هوای پاک هستند که مجموعه محیط زیست نیز علاوه بر اینکه ناظر اجرای قانون است موظف به اجرای قانون هوای پاک است که تمامی قوانین و وظایف نیز مشخص است.

وی با بیان اینکه اعتباراتی برای مطالعات در حوزه گرد و غبار ارائه شده  و مطالعات نیز انجام شده، تصریح کرد: در نتیجه این مطالعه نیز 48 هزار هکتار از اراضی استان همدان به عنوان اراضی مستعد گسیل گرد و غبار معرفی شده‌اند که عمده آنها در دشت قهاوند، فامنین، کبودراهنگ و ملایر قرار دارد.

معاون محیط زیست تاکید کرد: به صورت روزانه  میزان pm آلودگی هوای درون شهرها رصد می شود که اگر این رقم از 36 pm  بالاتر برود ف هوا وارد محدوده ناسالم شده است که برای گروه های خاص خطرناک بوده و توصیه می‌شود در این روزها تا حد امکان در منزل بمانند.

عربی به آلودگی های حوزه صنعتی اشاره و خاطرنشان کرد: کارخانه‌های خارج از شهر از جمله سیمان، سلیس کوبی، آسفالت، دانه بندی ها، نیروگاه ها و سایر مصادیق در صورت عدم کنترل نیز باعث تشدید آلودگی می‌شوند که به این ترتیب مجموعه محیط زیست طبق قوانین تعریف شده ورود یافته و به قوانین عمل می‌کند.

وی گفت: بر اساس ماده 12 و14 قانون هوای پاک تمامی وظایف هر دستگاه مشخص شده است و در حال حاضر در شهر بهار و جاده تهران نیز مشکلاتی در حوزه آلودگی هوا ناشی از فعالیت‌های صنعتی داریم که ساکنین نزدیک به این مناطق از بوی نامطبوع حاصل از فعالیت این صنایع شکایت داشته و پیگیر این موضوع هستیم.

گزارش: زهرا فرامرزدوست

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل