نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

پیش بینی مرگ با غربالگری چشم ها

به گزارش سیناپرس اصفهان، براساس یک مطالعه جدید، پزشکان ممکن است روزی بتوانند با بررسی عروق بسیار ریز درون چشم افراد، خطر مرگ زودهنگام در آنها را پیش‌بینی کنند.

براساس بیانیه‌ای، اگرچه خطر بیماری و مرگ زودهنگام به‌طور کلی با سن تقویمی افراد افزایش می‌یابد، این خطر می‌تواند در بین افراد با سنین مشابه نیز کمی متفاوت باشد. این تفاوت را می‌توان با «سن زیستی» فرد توضیح داد که برخلاف سن تقویمی او و بسته به چندین فاکتور سلامتی، به‌طور جداگانه ارزیابی می‌شود. 

بررسی نشانگرهای زیستی مختلف در بدن از جمله ژن‌های خاص، توانایی‌های شناختی، فشارخون و عملکرد سیستم ایمنی ممکن است منجر به تعیین سن زیستی فرد شود. 

تحقیقات گذشته دربارۀ شبکیه، لایه‌های حساس به نور در پشت چشم را شاخص احتمالی سن بیولوژیکی فرد دانست، زیرا می‌تواند سرنخ‌هایی دربارۀ خطر ابتلا به بیماری را ارائه دهد. 

در مطالعه‌ای جدید، محققان به تکنیک یادگیری عمیقی روی آوردند که می‌تواند خطر مرگ فرد را با تجزیه ‌و ‌تحلیل سن زیستی شبکیه پیش‌بینی کند.
در این مطالعه، محققان بیش از 80000 تصویر از سطح پشتی شبکیه را تجزیه‌ و تحلیل کردند. این تصاویر از تقریبا 47000 نفر بین سنین 40 تا 69 سال در انگلستان به دست آمد. برای اطمینان از دقت این مدل، آنها ابتدا بیش از 19000 تصویر گرفته‌شده از 11000 شرکت‌کننده با سلامت نسبی را تجزیه‌  وتحلیل کردند. هدف، بررسی تشابه سن بیولوژیکی شبکیه این افراد با سن تقویمی آنها بود.

آنها دریافتند که شرکت‌کنندگان، «شکاف سنی شبکیه» یا تفاوت بین سن بیولوژیکی و تقویمی داشتند. به عبارت دیگر، این شرکت‌کنندگان در مقایسه با سن تقویمی خود، چشمان «پیرتری» داشتند.

افراد با فاصله بیشتر بین این دو سن، در معرض خطر مرگ به دلایل مختلف و غیر از بیماری‌های قلبی- عروقی یا سرطان بودند. با هر یک سال افزایش فاصله سنی، خطر مرگ به هر دلیلی 2 درصد، و برای عللی غیر از بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان 3 درصد افزایش می‌یابد. 

طبق گفته محققان، آنها ارتباطی بین فاصله سنی شبکیه و مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی یا سرطان پیدا نکردند؛ اما سن شبکیه ممکن است یک نشانگر زیستی مهم در روند پیری باشد.

 

مترجم: طیبه جعفری
منبع: livescience

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل