به گزارش سیناپرس، بررسی جدید انجام شده با استفاده از نتایج مطالعات مختلف در مورد تفاوت های جنسیتی در بروز سکته مغزی، نشان می دهد که زنان 35 ساله و کمتر تا حد نسبتا زیادی بیشتر از همتایان مرد خود در معرض سکته مغزی موسوم به سکته ایسکمیک که به موجب انسداد رگ های خونی در مغز اتفاق می افتد، هستند.
در این مطالعه، محققان دانشگاه میامی آمریکا داده های 16 تحقیق مختلف را که روی مجموعا حدود 70 هزار فرد جوان مبتلا به سکته مغزی از کشورهای مختلفی نظیر ایالات متحده، کانادا، فرانسه و هلند انجام شده بودند، مورد بررسی قرار داده اند.
تجزیه و تحلیل این محققان نشان داد که بیشترین و مشهودترین تفاوتهای جنسیتی در بروز سکتههای مغزی ایسکمیک، در میان بزرگسالان کمتر از 35 سال اتفاق می افتد، جایی که طبق تخمین ها، زنان 44 درصد بیشتر از مردان در این گروه سنی، سکتههای مغزی فوق را تجربه میکنند. به گزارش خبرگزاری سیناپرس، با این وجود به گفته پژوهشگران این حوزه، بروز سکته مغزی ایسکمیک با افزایش سن به طور تصاعدی افزایش می یابد و تنها 15 درصد از سکته های مغزی ایسکمیک در بزرگسالان کمتر از 50 سال رخ می دهد.
آن ها بر اساس تجزیه و تحلیل صورت گرفته اظهار داشته اند: عوامل خطر آترواسکلروتیک سنتی، عامل اصلی سکته های مغزی ایسکمیک در مردان و زنان جوان هستند و با افزایش سن نیز اهمیت بیشتری پیدا می کنند. با این حال، چنین عواملی احتمالا به عنوان دلیل بروز بیشتر سکته مغزی در زنان 35 سال یا کمتر نسبت به همتایان مرد مطرح نیستند.
بنا بر نظر آن ها، تحقیقات بیشتری برای تعریف بهتر تفاوتهای جنسیتی مربوط به سکته مغزی ایسکمیک و نقش عوامل خطر غیرسنتی مانند بارداری، عوامل پس از زایمان و داروهای ضد بارداری هورمونی در بروز بیشتر چنین مشکلی در زنان جوان مورد نیاز است.
این یافته های علمی پژوهشی در نشریه Stroke متعلق به انجمن سکته آمریکا منتشر شده اند.
نویسنده: محمدرضا دلفیه