نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کشف قدیمی ترین نی نوشیدنی تاریخ

به گزارش سیناپرس، احتمالا بیشتر مردم فکر می کنند نی و استفاده از آن برای نوشیدن مایعات، یک پدیده مدرن است اما شواهد باستان شناسی در مایکوپ (Maikop) روسیه واقع در منطقه قفقاز روسیه نشان دهنده قدیمی ترین نمونه استفاده از نی های نوشیدنی است.
گفتنی است این مطالعه توسط موسسه تاریخ فرهنگ مادی، آکادمی علوم روسیه واقع در سنت پترزبورگ انجام شد، جایی که محققان لوله های طویل نقره ای و طلایی را که مربوط به ۵ هزار سال پیش بود، مطالعه کردند.
این لوله‌ها برای اولین بار در سال ۱۸۷۹ توسط نیکولای وسلوفسکی در حفاری ‌های یک سایت متعلق به عصر برنز اولیه در بخش مایکوپ کورگان در قفقاز کشف شد. به گفته باستان شناسان، این تپه با فرهنگ مایکوپ مرتبط بوده و یکی از مشهورترین گورهای نخبگان عصر برنز در این منطقه قرار دارد که شامل بقایا جسد سه فرد و صدها شی گران بها است.
در بین اشیا کشف شده در این مقبره، هشت لوله تو خالی نیز به دست آمد که هر یک بیش از یک متر طول داشته و روی برخی از آن ها مجسمه های گاو نر دیده می شد. تحقیقات قبلی آنها را به‌ عنوان عصا یا شاید میله‌ هایی برای سایبان شناسایی کرده بود، اما نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌ دهد که از این نی ها برای نوشیدن آبجو از یک ظرف بزرگ عمومی در طول ضیافت ها و مراسم آئینی استفاده می ‌شد.
به گزارش سیناپرس، مهمترین سندی که نشان دهنده استفاده از این لوله ها به عنوان نی بود، کشف دانه های نشاسته جو در سطح داخلی آن ها است.


به گزارش سیناپرس، دکتر ویکتور تریفونوف، سرپرست این تیم پژوهشی از موسسه تاریخ فرهنگ مادی آکادمی علوم روسیه در سنت پترزبورگ، درباره یافته فوق گفت: این شواهد به طور واضح نشان می دهد مردم عصر باستان در حدود ۵ هزار سال پیش از نی برای نوشیدن استفاده می کردند.
گفتنی است قدیمی ترین شواهد موجود تا قبل از این مطالعه درمورد استفاده از نی به تمدن سومر در بین النهرین باز می گردد که متعلق به هزاره سوم پیش از میلاد بود ولی کشف این پدیده در منطقه قفقاز باعث تعجب باستان شناسان شده است.
در خاتمه گفتنی است دکتر تریفونوف و همکارانش چندین شباهت کلیدی را بین نی های منطقه قفقاز و نی ‌های سومری شناسایی کردند، نکته جالب توجه اینکه بیشتر این نی ها دارای نوعی صافی یا همان فیلتر  برای کمک به حذف  ناخالصی ‌های موجود در نوشیدنی هستند.
دکتر تریفونوف در این رابطه گفت: اگر نتایج تفسیرهای ما درست باشد، این آثار اولین نمونه استفاده از نی  برای نوشیدن هستند زیرا قدمت آن ها کمی از نمونه های بین النهرینی بیشتر است.

مترجم: احسان محمدحسینی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل