"ایران دوست" که یکی از مدیران یکی از شرکت های دانش بنیان اراک است که فعالیت مرتبط با میناکاری را به انجام می رساند، در این نشست گفت: فروش محصولات تولید شده بزرگترین معضلی است که در زمینه میناکاری در حال حاضر با آن مواجه هستیم.
وی افزود: با توجه به اینکه قیمت این محصول و همچنین مواد اولیه آن بسیار گران است و به دلیل مشکلات اقتصادی موجود در سطح جامعه، درصد فروش در داخل کشور به صفر رسیده است و تولیدکنندگان این محصول مجبور به تغییر شغل شده اند.
این پیشران طرح توسعه مشاغل خانگی افزود: یکی از راه هایی که می توان از این بحران عبور کرد؛ بحث صادرات است.
امامی یکی دیگر از تولیدکنندگان مینا، در این نشست، گفت: متاسفانه با شیوع ویروس کرونا تعداد زیادی از ظروف تولید شده در انبارها باقی مانده و تاکنون هیچ راهی برای فروش آنها پیدا نشده است.
وی اظهارکرد: تا دو سال پیش یک فروشگاه و یک کارگاه تولید ظروف مینا داشتم ولی مدتی است که شغل خود را تغییر داده و منتظر فرصتی هستم تا تولیدات خود را به فروش برسانم.
زهرا مزحجی از دیگر تولید کنندگان که از سال ۸۲ کار مینا را آغاز کرده است؛ از قیمت های بالا و کسادی فروش سخن گفت و افزود: بازار مینا در اراک اشباع شده است و باید دنبال خلاقیت در تولید مینا بود.
زهره نعمتی مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان مرکزی نیز در این نشست، بیان کرد: لازم است زنجیره ارتباط بین تولیدکنندگان این حرفه فراهم شود و به صورت بنیادین در این زمینه بحث شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی می تواند با ایجاد شبکه های تولید، مسیر را برای فروش محصولات، و ارتقاء کیفی کار هنرمندان این مجموعه هموار کند و تولیدکنندگان در این زمینه باید با برنامه ریزی که در زمینه تلفیق این هنر و دیگر هنرهای سنتی می کنند، سطح تولید ملی را افزایش داده و به سوی تعالی اقتصاد کشور گام بردارند.
گفتنی است، طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اجرای جهاددانشگاهی همزمان با سراسر کشور در استان مرکزی در حال اجراست.
No tags for this post.