انعقاد ۱۵ قرارداد فناورانه نانو با صنایع به ارزش ۱۰۰ میلیارد تومان

علی اصغر نجیمی روز سه شنبه در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای حوزه نانو در جمع خبرنگاران افزود: تاکنون ستاد نانو ۱۲ دوره نمایشگاه نانو فناوری را به صورت عمومی برگزار کرده است. در دو سال اخیر به دلیل شیوع ویروس کرونا، نمایشگاه نانو در مهر ماه که اوج پیک کرونا در کشور بوده است، برگزار نشد.

وی بیان کرد: از سال گذشته نمایشگاه به صورت اختصاصی برای آشنایی وزرا و مسوولان، معاونان وزیر و مدیر کل‌ها و همچنین مدیران صنایع برای آشنایی با محصولات جدید حوزه نانو و کاربردهای آن در بخش‌های مختلف صنعتی برگزار شده است.

دبیر کارگروه صنعت و بازار ستاد ویژه توسعه فناوری نانو اظهار داشت: ایجاد ارتباط میان مسوولان با شرکت‌های فناور و دانش بنیان و ارائه دغدغه‌های حوزه‌های فناوری از اهداف برگزاری نمایشگاه‌ نانو به صورت اختصاصی است. با این رویکرد اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داده است.

وی گفت: پیگیری برای استفاده از فناوری سیستم جاذب بو برای پروژه پردیس تهران نمونه‌ای از این ایجاد ارتباط است که در این نمایشگاه رخ داده است.

نجیمی ادامه داد: مسوولان و صنایع با بسیاری از دستاوردهای فناورانه شرکت‌های دانش بنیان آشنا نیستند، به عنوان نمونه یکی از چالش‌های کشور آلودگی هوا و مازوتی است که در نیروگاه‌ها سوزانده می‌شود. این در حالی است که یک شرکت در این زمینه دستاوردهای قابل توجه و تجاری شده ای دارد، ولی وزارت نفت در جریان این محصول نبود و نمی‌دانستند که چنین ظرفیت بومی در کشور، تجاری سازی شده است.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه این آشنایی بخش‌های مختلف کشور با این دستاوردها و پتانسیل نیروی انسانی کشور است. در ستاد نانو برنامه ای با عنوان شبکه تبادل داریم که ماموریت آن دریافت تقاضاهای صنعتی و ارائه راهکارهای فناورانه است که از طریق ایجاد تعامل میان دو طرف تقاضا و عرضه، چالش‌های صنعتی مرتفع شود.

نجیمی با تاکید بر اینکه تاکنون ۳۵۰۰ تقاضا دریافت شده و از این تعداد ۶۰۰ مورد آن به عقد قرارداد منجر شده است، گفت: این برنامه از سال ۹۵ آغاز شد. برای اینکه این برنامه برای کل شرکت‌های دانش بنیان تسری یابد، برای این نمایشگاه از ۴۰۰ شرکت صنعتی بزرگ دعوت شد و امید است در این رویداد تعامل بین تیم‌های فناور و شرکت‌های بزر صنعتی ایجاد شود.

این مسوول گفت: در این نمایشگاه ۲۰۰ محصول منتخب نانو فناوری در حوزه‌های انرژی، خودرو، رنگ و رزین، صنایع کشاورزی، ساختمان، آب و محیط زیست و خودرو عرضه شده است، ۵۵ محصول جدید نانویی که در یک سال گذشته تجاری سازی شده بودند، ارایه شده است

وی با اشاره به اینکه در کل چهار روز برپایی نمایشگاه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان قرارداد منعقد خواهد شد، گفت: بیشترین حجم قرارداد مربوط به طرح گوگرد زدایی از سوخت است، در ضمن این مبلغ حجم اولیه قراردادها است و وقتی شرکت صنعتی با شرکت فناور قرارداد می بندد، در ابتدا  با حجم کوچک و بعدها در قالب قراردادهای بزرگ با ارزش بالاتر صورت می گیرد.

نمایشگاه دستاوردهای حوزه نانو ۲۷ دی ماه در خانه نوآوری و فناوری ایران در نمایشگاه بین المللی تهران گشایش یافت. این نمایشگاه تا ۳۰ دی ماه امسال برپا است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا