دانشجویان از موثرترین افراد در دفاع مقدس بودند

مراسم بزرگداشت شهدای ۲۷ دی‌ سال ۱۳۶۵، بمباران دانشکده فنی دانشگاه تبریز از سوی رژیم بعث، عصر روز دوشنبه، ۲۷ دی ماه، با حضور مهندس علیرضا زجاجی، مشاور رئیس و مدیرکل حوزه ریاست جهاددانشگاهی، سردار اصغر عباسقلی زاده، فرمانده سپاه عاشورا، امیر دریادار عباسی، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، دکتر نصرالله صفرزاده، رئیس دانشگاه تبریز، جمعی از خانواده‌های شهدا و جانبازان در موزه شهدای دانشگاه تبریز برگزار شد.

 سردار اصغر عباسقلی‌زاده فرمانده سپاه عاشورا در این مراسم، گفت: دانشجویان یکی از برجسته‌ترین و موثرترین افراد در دفاع مقدس بودند که با اتکا به توان خود و تبعیت از فرمان امام (ره) توانستند در عین حال که دشمن ما را تحریم کرده بود، نیاز‌های رزمندگان را تامین کنند.

وی افزود: شهادت مظلومانه‌ ۲۲ دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تبریز که با جاسوسی منافقان کوردل و بمباران عراق به شهادت رسیدند، گواهی تاثیرگذاری دانشجویان در دفاع مقدس بود.

سردار عباسقلی‌زاده اظهار کرد: انقلاب اسلامی با الهام گیری از انقلاب امام حسین(ع) به وقوع پیوست و همه‌ دشمنان غرب و شرق با یکدیگر متحد شدند تا انقلاب ما را شکست دهند. ما در جنگ تحمیلی تنها با عراق نمی‌جنگیدیم بلکه آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، شوروی سابق، رژیم صهیونیستی، اردن، مصر و بسیاری از کشورهای دیگر به حمایت از صدام پرداختند ولی ما با اتکا به خداوند، توسل به اهل بیت(ع) و اطاعت از ولایت مطلقه‌ی فقیه اجازه ندادیم خدشه‌ای به نظام وارد شود.

فرمانده سپاه عاشورا با بیان این که دشمنان تمامی امکانات خود را در اختیار عراق قرار داده بودند، گفت: ما این پیروزی‌ها را به آسانی به دست نیاورده‌ایم و دانشجویان این دانشکده در حالی نیازهای رزمندگان را از طریق مهندسی معکوس تولید و تهیه می‌کردند که کمترین امکانات جنگی لازم را در اختیار نداشتیم.

وی ادامه داد: همانطور که دشمنان در دوران دفاع مقدس به پشتیبانی از عراق پرداختند، اکنون نیز همان دشمنان در فتنه‌ داعش از این گروهک فریب خورده حمایت کردند و همانطور که امام خمینی(ره) در دوران دفاع مقدس رزمندگان را هدایت کردند، اکنون نیز رهبر معظم انقلاب با رهبری پیامبر گونه‌ خود و با ماموریتی که به سردار شهید سلیمانی دادند، عزت اسلام و مسلمین را چندین برابر کردند و ما توانستیم در فتنه‌ آمریکایی-اسرائیلی داعش ابهت آمریکا را شکست دهیم و همانطورکه تحلیلگران موسسه‌های آمریکایی اذعان می‌کنند، قدرت آمریکا در حال افول است.

سردار عباسقلی زاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشادت‌های شهید سلیمانی در جبهه‌ مقاومت، بیان کرد: همه‌ مردم دنیا به حال شهید سلیمانی غبطه می‌خورند و دشمنان همگی به این سرباز ولایت که تربیت یافته مکتب اهل بیت بود و در مدت کوتاهی به فرماندهی تیپ، لشکر، نیرو و جبهه مقاومت رسید، حسادت می‌کردند تاجایی که اوباما اعتراف کرد که اگر ژنرالی مثل او داشت کل دنیا را فتح می‌کرد.

فرمانده سپاه عاشورا، گفت: ما در جنگ تحمیلی نشان دادیم بدون وابستگی به دشمن می‌توانیم با تکیه بر ظرفیت داخلی، جوانان و دانشجویان پیروز شویم و باید از این تجربه استفاده کنیم و برجام نیز ثابت کرد که نباید ذره‌ای به بیگانگان اطمینان داشته باشیم چراکه ما از اولین روزهای انقلاب در تحریم بوده‌ایم و دشمن به‌خوبی می‌داند اگر ما قدرت بگیریم توان رویارویی با ما را ندارد.

سردار عباسقلی زاده ادامه داد: اکنون در یک جنگ ترکیبی در حال نبرد با دشمن هستیم و اگر بتوانیم مانند بخش نظامی و سیاسی در فرهنگ و جنگ نرم نیز اعتماد به نفس لازم را داشته باشیم، در جنگ نرم و شبیخون فرهنگی نیز می‌توانیم بر دشمنان غلبه کنیم و متاسفانه تنها جبهه‌ای که دشمن توانسته بر ما غلبه کند، جبهه‌ی فرهنگی است و ما در بحث فرهنگ گمراه کننده‌ی غرب آسیب زیادی دیده‌ایم که متاسفانه اکنون نمود ظاهری پیدا کرده است.

وی در پایان سخنان خود اظهار کرد: بخش زیادی از خاک کشورمان در طول تاریخ به وسیله‌ عهدنامه‌های مختلف جدا شده است و ما تمامی پیروزی‌های خود را مدیون ولایت هستیم و اکنون در بحث علم و فناوری در منطقه حرف اول را می‌زنیم و در سیاست نیز پیروز میدان هستیم و امیدواریم زیر سایه‌ رهبر انقلاب و و تلاش تمامی مسوولان به هدف نهایی انقلاب که ایجاد زمینه برای ظهور است، برسیم و با اتحاد و انسجام بیش از پیش و اطاعت از فرامین ولایت، شاهد پیروزی در جبهه مقاومت باشیم که عقب نشینی‌های آمریکا، عربستان، رژیم صهیونیستی و داعش نشانه‌هایی از این پیروزی است.

دکتر نصراله صفرزاده رییس دانشگاه تبریز نیز در این مراسم اظهار کرد: برخود می‌بالیم که هرسال این مراسم را برگزار می‌کنیم و هرچقدر هم مراسم و یادواره برگزار کنیم، باز هم اندک است.

وی ادامه داد: دانشگاه جایگاه مهمی دارد و امام خمینی(ره) جایگاه خاصی برای دانشگاه قائل بودند و باید بدانیم که چه دانشگاهی انسان را به سعادت می‌رساند و طوری فرهنگ سازی کنیم تا جامعه از دانشگاه الگو بگیرد.

صفرزاده، با بیان اینکه اثرات شهدا سال‌های سال ماندگار بوده و خواهد بود، تاکید کرد: شهدا کسانی بودند که برای شهادت و جان دادن در راه خدا با یکدیگر مسابقه می‌دادند و به راستی همه‌ی ما حسرت آن‌روزها را می‌خوریم.

رییس دانشگاه تبریز تاکید کرد: شهدای ۲۷ دی نیز همگی عاشق حضور در جبهه بودند اما به دلیل اینکه دشمن تحریم ما را کرده بود، این دانشجویان احساس تکلیف کرده و در این کارگاه به ساخت سلاح و مهمات پرداختند که سرانجام توسط بمباران رژیم صدام به‌صورت ناجوانمردانه به شهادت رسیدند.

همچنین در این مراسم پیام دکتر حمیدرضا طیبی، رییس جهاددانشگاهی توسط مهندس علیرضا زجاجی قرائت شد.

در پایان این مراسم خانواده‌های شهدای ۲۷ دی دانشکده فنی دانشگاه تبریز و همچنین چهار نفر از خادمان شهدا مورد تجلیل قرار گرفتند.

گفتنی است، در سال ۱۳۶۵ راه‌اندازی و مدیریت کارگاه فنی برای تولید مهمات جنگی و خوداتکایی در تولیدات استراتژیک در ساعات غیر درسی بر عهده‌ جهاددانشگاهی واحد آذربایجان‌شرقی بود که در ۲۷ دی‌ همان سال با بمباران رژیم بعثی عراق، ۲۲ دانشجو و نیروی جهاددانشگاهی به مقام والای شهادت نائل و ۷ نفر نیز جانباز شدند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا