صمغ کُندر از زمانهای بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری خواص کندراز بیماریها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف میشود.
در باور عموم مردم مصرف کُندر موجب افزایش حافظه و تقویت ضریب هوشی افراد میشود.
صمغ کندر خواصی دارد که تا کسی خودش تجربه نکند نمیتواند وجود اینهمه خاصیت را یکجا و در یک ماده به ظاهر ساده، باور کند:
حالات التهابي: آرتريت روماتوئيد، استئوآرتريت، التهاب تاندون ها، بورسيت، صدمات حركتي تكرار شونده، كوليت اولسراتيو درجه 2 يا 3. آسم.
ساير موارد مصرف( در طب سنتي): خلط آور، قابض، مقوي، تصفيه كننده خون، افزاينده توليد ترشحات مخاطي دستگاه تنفسي در سرفه، التهاب نايژه ها و آسم. درمان بيماري كبدي؛ اسهال خوني. درمان بيماري هاي پوستي. به صورت موضعي به عنوان پماد در درمان جوش و زخم. درمان سيفيليس؛ تومور. تقويت كننده حافظه. موارد منع مصرف: مصرف عصاره هاي الكلي گياه ممنوع مي باشد.
اثرات جانبي: دل آشوبگي خفيف گهگاهي. مصرف در بارداري و شيردهي: از مصرف گياه در دوران بارداري و شيردهي اجتناب شود.
مصرف در كودكان: حداكثر دوز بدون خطر براي كودكان كم سن مشخص نشده است. تداخلات دارويي: تداخل دارويي از گياه گزارش نشده است .
(http://www.imp.ac.ir/IMP/News/ShowNews/971730?Title)