محققان دانشگاه هلسینکی در فنلاند مشغول توسعه این درمان هستند که در آزمایش ها قادر بود از ابتلا به عفونت ویروس کرونا تا ۸ ساعت جلوگیری کند.
اسپری مذکور هنوز روی انسان آزمایش نشده و پیش مقاله مربوط به آن هنوز منتشر نشده است. اسپری مذکور برای بیماران با نقص سیستم ایمنی و افرادی که در معرض ابتلا به کووید۱۹ شدید قرار دارند، تولید می شود.
این درمان اجازه نمی دهد ویروس در بینی تکثیر شود و در آزمایش ها نیز در مقابل سویه های مختلف آن عملکرد مناسبی داشت. حال آنکه درمان های آنتی بادی مونوکلونال در مقابل سویه اومیکرون مقاومت کمتری دارند.
هرچند اسپری جایگزین واکسن نمی شود اما محافظتی افزوده برای افرادی فراهم می کند که نیازمند ارتقای سیستم ایمنی هستند و البته مبنایی برای توسعه درمان های آتی به حساب می آید. همچنین این درمان براساس تحقیقات قبلی انجام شده که نشان می دهد بافت داخل بینی مکان اصلی تکثیر ویروس کرونا است. ویروس پس از تکثیر در بینی به طور معمول وارد مجاری تنفسی و ریه می شود.
در نتیجه ارسال مستقیم آنتی بادی به بینی می تواند از تکثیر ویروس در مراحل اولیه بیماری جلوگیری کند. محققان دانشگاه هلسینکی نیز از آنتی بادی های تولید شده در آزمایشگاه استفاده کردند که شبیه نمونه مونوکلونال بودند اما ذرات سیستم ایمنی به کار رفته در آنها ( برخلاف آنتی بادی های مونوکلونال) بسیار ریزتر و کارآمدتر هستند. این آنتی بادی ها از یک بخش ویروس ساخته شده که در سویه های مختلف تغییر نکرده بود. محققان سه نوع از این آنتی بادی ها را در یک دارو گنجاندند.
در آزمایش ها این دارو از تکثیر سویه اصلی ویروس کرونا که در ووهان شکل گرفته بود و همچنین سویه های بتا، دلتا و امیکرون جلوگیری کرده بود.
این دارو روی موش ها نیز آزمایش شد. البته هنوز تحقیق تایید نشده و باید مراحل زیادی را پشت سر بگذارد.
منبع:مهر
No tags for this post.