استعدادهای نهفته در حوزه مد و لباس شناسایی می شوند
به گزارش سیناپرس نشست خبری «جشنواره مد و لباس منتخب صبا» روز سه شنبه بیست و یکم دی ماه سال جاری در مجموعه صندوق کارآفرینی امید برگزار شد.
گفتنی است، در این نشست نعمت الله رضایی، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید؛ دکتر ابراهیم نبیونی، معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی؛ سوده صوفی، نماینده این مجموعه؛ ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک و لباس ،علی دهقان سخنگوی انجمن پارچه و لباس به سخنرانی پرداختند.
صندوق کارآفرینی امید تغییر نام می دهد
در ابتدای این نشست رضایی با اشاره به مهمترین رسالت مجموعه صندوق کارآفرینی امید که حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی است، گفت: همواره ما در تلاشیم قشر متوسط رو به پایین جامعه را در راستای توسعه اشتغال حمایت کنیم و در سال جاری بیش از ۳۸۰ هزار فقره کمک مالی به این قشر پرداخت شده است. با توجه به عملکرد صندوق از سال آینده نام این نهاد به «صندوق پیشرفت و عدالت ایران» تغییر می کند و دویست میلیارد تومان تسهیلات و کمک در اختیار تولیدکنندگان هم قرار می گیرد.
وی افزود: در واقع فعالیت این نهاد در سال آیده بیست برابر می شود. هدف اصلی ما توسعه صادرات، تشکیل زنجیره و جلوگیری از واردات است و می خواهیم در راستای رسیدن به تمدن اسلامی گام های محکمی را برداریم؛ برای حرکت به سوی تمدن اسلامی باید یک نقشه راه مناسب با الگوی اسلامی داشت؛ مد و لباس یکی از اهرم ها و ستون های مهم این تمدن است که با نهادینه کردن الگوی پوشش ایرانی اسلامی در دل این نقشه راه قرار می گیرد و ما باید با توجه به این الگو در جهان شناخته شویم.
حمایت پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی از منتخبین جشنواره
در ادامه مژده صفایی، دبیر جشنواره منتخب صبا درباره الزامات اصلی این رویداد گفت: جشنواره مد و لباس صبا با الهام از اقلیم کردستان و با استفاده از ظرفیت جامعه محلی و در راستای الگوی ایرانی و اسلامی برگزار می شود. در این جشنواره شورای سیاستگذاری بسیار خوبی را تشکیل دادیم که متشکل از اساتید دانشگاه الزهرا، دانشگاه هنر و شریعتی و پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی است که در راستای حمایت از فعالان این عرصه در کنار ما هستند.
وی با اشاره به همکاری با مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی گفت: طبق توافقنامه ای که با مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی منعقد شد با توجه به استانداردهای این مجموعه و رسالتی که در حمایت از استارتاپ های فرهنگی دارند، به منتخبین جشنواره کمک میکنیم تا برای استارت آپ و دانش بنیان شدن حمایت شوند.
به گفته صفایی، جشنواره صبا دارای سه بخش اصلی طراحی لباس، طراحی پارچه و آرایه های تزیینی است که فاز اول مربوط به نوآوری و خلاقیت است که در دو مرحله انجام می شود
منتخبین در پارک مستقر می شوند
در ادامه این نشست نبیونی با اشاره به حمایت های مذکور گفت: برحسب فعالیتی که مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در جهت حمایت ایدهها و استارتاپها دارد، این مجموعه خدمات تخصصی را به افراد ارائه می دهد و تا امروز نزدیک به ۲۶ رشته در این مجموعه حمایت شده اند که یکی از آنها حوزه مد و لباس است. مجموعه صندوق کارآفرینی امید می تواند در راستای بهتر دیده شدن ایده ها یاور مطمئنی برای پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی باشد.
به گفته نبیونی، منتخبین اول و دوم در حوزههای مختلف این جشنواره می توانند در مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم مستقر شوند و از دوره های آموزشی هم بهره ببرند تا آنها نیز بتوانند در مسیر تجاری سازی قرار بگیرند.
وی با اشاره به پوشش گسترده خبری این رویداد گفت: خبرگزاری علم و فرهنگ (سیناپرس) کلیه برنامه های مربوط به این رویداد را پوشش خبری می دهد؛ علاوه بر آن از آنجایی که مجموعه پارک ملی علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی در سه استان فارس، زنجان و منطقه آزاد کیش شعبه دارد نمایشگاهی را از این آثار در این استان ها برگزار می کنیم.
طراحی لباس تضمین کننده اندیشه در جهان است
در ادامه دهقان با اشاره به اینکه طراحی لباس تضمین کننده اندیشه در جهان است گفت: با توجه به اینکه طراحی لباس و پارچه سهم بالایی در زنجیره ارزش تولید دارد و حداقل ۲۵ درصد سهم از این زنجیره را داراست. می توان گفت طراحی تضمین کننده نقش زیبایی و اندیشه در جهان است و نماینده تشخیص اجتماعی افراد است.
به گفته وی، رویدادهای اینچنینی می توانند دریچه شکوفایی پتانسیل های محلی و بومی در حوزه مد و لباس باشد که میتوان در زنجیره توسعه از آن بهره گرفت. هدف از جشنواره صبا این است که به شناسایی استعدادهای نهفته در زمینه فرهنگ لباس و لباس بومی بپردازد و برای رسیدن به این موتور محرکه ارزشمند نیاز به چنین رویدادهایی وجود دارد.
در ادامه شیرازی درباره عدم موفقیت بازار داخلی در حوزه لباس گفت: تا کنون موفقیت چندانی در بخش بازار نداشتیم علاوه بر آن همه گیری کرونا هم آسیب جدی با صنعت پوشاک زد. همواره اتحادیه پوشاک رسالت و وظایفی دارد که در درجه اول رونق بازار را مد نظر قرار می دهد.
وی افزود: در کل متولی این امر در حوزه طراحی مدل لباس کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اتحادیه هم پروانه کسب را صادر می کند و ما وظیفه داریم با این جشنواره ها برای طراحان انگیزه و امید بدهیم. فعالان این عرصه و دست اندرکاران رویدادهای اینچنینی باید قابلیت انبوه سازی و ورود به بازار را در طرح ها در نظر بگیرند. اما مهمترین موضوعی که باید در این حین به آن توجه داشته باشند، حفظ ارزش ها است.
شیرازی گفت: مهمترین رویکردی که طراحان جوان در این جشنواره باید نسبت به آن دقیق تر عمل کنند این است که در عین دارا بودن جذابیت ارزشهای فرهنگی هم حفظ شود. گفتنی است، امروز بیش از هفتاد درصد تولیدات ما داخلی است. یعنی هفتاد درصد محصولات پوشاکی که در کشور عرضه میشود حاصل تولیدات داخلی است که دراین میان در سال ۹۷ صادرات هم داشتیم اما اگر امروز بخش مالی و مواد اولیه تامین شود میتوانیم تولیدات و صادرات بالایی را رقم بزنیم.
در ادامه صفایی در پاسخ به سوال خبرنگار سیناپرس مبنی بهره گری از کارشناسان و تولیدکنندگان بومی در بخش داوری آثار گفت: با توجه به اینکه رویکرد این جشنواره بومی و محلی است،از کارشناسان بومی منطقه برای داوری بهره می گیریم و در لیست داوران قرار داده می شوند . در واقع علاوه بر این که تیم داوری این رویداد متشکل از فعالان فضای آکادمیک و بازار هستند از بومیان محلی و طراحان لباس محلی هم در داوری بهره می گیریم.
گزارش:مهتاب دمیرچی
No tags for this post.