به گزارش خبرگزاری سیناپرس، الهام اصغری در وبینار تخصصی مهارت های ارتباطی زوجین که توسط خبرگزاری سیناپرس شعبه همدان برگزار شد، به تعاریف بیان ارتباط درست بین زوجین پرداخت و گفت: ارتباط درست فرایند ارسال و دریافت پیام است، همچنین ارتباط صحیح بهترین راه تصحیح سوء تفاهم هاست همچنین ارتباط موثر تنها وسیله انتقال اطلاعات بین افراد بوده و ارتباط موثر تنها راه نشان دادن احساسات به دیگران است و در واقع ارتباط موثر پیش شرط هر نوع آموزش موثر و در نتیجه لازمه رشد یک اجتماع است.
وی به اهمیت ارتباط پرداخت و گفت: ارتباط ناموثر باعث ایجاد سوء تفاهم می شود و ارتباط ناموثرمنجر به نارضایتی، احساس تنهایی و تعارض در افراد خانواده و جامعه می شود همچنین ارتباط ناموثر در طول زمان می تواند اعتماد به نفس فرد را مختل کند و باعث احساس درماندگی شود.
اصغری ادامه داد: تمامی آسیب های فردی و اجتماعی ریشه در ارتباطات ناسالم داشته همچنین ارتباط ناموثر توانایی فرد برای مقابله با مشکلات زندگی را کاهش می دهد.
این روانشناس با بیان اینکه عناصر اصلی شامل ارتباط کلامی و غیر کلامی هستند، تصریح کرد: تمرکز بر محتوای کلام، چگونگی شروع صحبت کردن، شفافیت، اختصار، بیان کلمات جزو عناصر کلامی محسوب می شوند اما لحن صدا، زیر و بمی درجه صدا، سرعت ادای کلمات، تاکید بر روی کلمات، حرکات، فاصله و ظاهر، حالات چهره و سایر مصادیق جزو عناصرغیر کلامی محسوب می شوند که بر نوع ایجاد ارتباط درست موثر هستند.
وی با بیان اینکه هماهنگی و پاکیزگی، ناخودآگاه انسان ها را جذاب می کند، گفت: کسانی که به ظاهر و آراستگی خود توجهی ندارند، از جذابیت، نفوذ و تاثیرگذاری خود می کاهند. اما باید توجه داشته باشیم آنچه که مهم است پاکیزگی و در عین حال ساده بودن مهم است چرا که برخی افراد به اشتباه برای جذاب شدن به تکاپو افتاده و لباس های عجیب وغریب می پوشند.
اصغری به گوش دادن فعال در ارتباطات زوجین تاکید کرد و افزود: گوش دادن فعال به اندازه حرف زدن و یا حتی بیشتر از آن انرژی مصرف می کند، بنابراین زوجین باید هنگام صحبت کردن همسرشان به وی توجه کنند و در مورد موضوعی که همسر راجع به آن صحبت می کند کاوش و پیگیری کنند و نشان دهند که با وی همراه هستند.
این روانشناس با بیان اینکه هر فردی منحصر به فرد و ویژه بوده و با همه انسان ها متفاوت است، گفت: اختلاف نظر می تواند افراد را غنی تر کند همچنین اختلاف باعث شادی و تفریح می شود و به نوعی اختلاف نظرباعث می شود افراد خود را بهتر بشناسند و زمانی که اختلاف نظر بین افراد وجود داشته باشد بهترین تصمیم ها گرفته می شود و زندگی به این ترتیب بهتر میشود.
وی ادامه داد: زمانی تعارض و اختلافات سازنده است که هر دو نفر از نتیجه اختلاف احساس رضایت و خشنودی کنند بنابراین اگر اختلاف روابط را مستحکم تر کند، تعارض هاسازنده است.
اصغری با بیان اینکه زوجین باید اختلافاتشان را با قواعد مشخص حل کنند، تصریح کرد: زمانی مناسب را برای حل اختلاف در نظر بگیرند که بدون مشغله ذهنی برای انجام کاری دیگر به حل اختلاف بین خود بپردازند همچنین به نوبت گوینده و شنونده شوند و تمامی صحبت های همسرشان را گوش دهند و هنگامی که گوینده هستند بر مسئله تمرکز داشته باشند و اگر شنونده هستند سوال بپرسند تا موضوع را کامل متوجه شوند همچنین خلاصه صحبت های همسرشان را بیان کنند تا اگر ابهامی باقی مانده، رفع شود.
وی ادامه داد: اگر موضوعی باعث اختلاف زوجین میشود باید برای موضوع مطرح شده راه حل ارائه دهند و آن راه حل یک طرفه نباشد و مطابق با نیازهای هر دو زوج باشد.
اصغری در پایان گفت: تمامی انسان ها ارتباط برقرار کنندگان خوبی هستند، بنابراین اگر تصور کنیم فردی در برقراری ارتباط بی استعداد است، اشتباه بوده چرا که ارتباط گیری اکتسابی بوده و تمامی افراد می توانند ارتباط برقرار کنندگان خوبی باشند و زوجین باید نسبت به این موضوع توجه کنند و حتی درصورت نیاز از مشاوره کمک بگیرند.
گزارش: زهرا فرامرزدوست
No tags for this post.