دکتر فائزه شکری مجری این طرح تحقیقاتی و عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان در خصوص این طرح پژوهشی گفت: در این طرح اولین حسگر زیستی الکتروشیمیایی ویژه بیماری آلزایمر ساخته شد که در آن مارکر تائو فسفریله درخون و مایع مغزی نخاعی بیماران مبتلا به آلزایمر اندازه گیری می شود.
وی افزود: با در نظر گرفتن اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر درجلوگیری از پیشرفت بیماری، در این طرح تلاش شد ابزاری طراحی شود که با کمک آن بتوان ابتلا به بیماری را از طریق بررسی حجم بسیار کمی از خون یا مایع مغزی نخاعی فرد نشان داد.
مجری این طرح تحقیقاتی با حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی یادآور شد: با در نظر گرفتن طراحی این حسگر، میتوان از آن با انجام تغییراتی در شناسایی بیماریهای دیگر از جمله سرطان هم استفاده کرد.
شکری ادامه داد: بیماری آلزایمر ماهیت پیشرونده دارد، به طوری که نمی توان دقیقا مشخص کرد که از چه زمانی این بیماری آغاز شده است.
وی با بیان اینکه این بیماری به دنبال تخریب و مرگ نورونهای مغزی که در حافظه و یادگیری نقش دارند، ایجاد میشود، گفت: با در نظر گرفتن رشد آمار مبتلایان، همگام با افزایش میانگین سن جمعیت، تشخیص زود هنگام این بیماری اهمیت ویژهای پیدا میکند.
این محقق تصریح کرد: امروزه تشخیص یا پیشرفت بیماری را میتوان از طریق نمونه برداری از بافت یا نمونه برداری از مایعات بدن بیماران بررسی کرد، روشهای نمونهبرداری از مایعهای فیزیولوژیک به دلیل غیرتهاجمی بودن گزینه مناسبی برای بیماران و پزشکان به حساب میآیند و در این طرح تلاش شد اولین حسگر زیستی بیماری آلزایمر ساخته شود که در آن مارکری اندازهگیری میشود که پیش از این نشان داده شده که در ایجاد بیماری آلزایمر نقش کلیدی دارد.
به گزارش ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی، شکری یادآور شد: از این دستگاه می توان برای شناسایی مارکرهای آلزایمر در وزیکول های برون سلولی در حال چرخش درخون بیماران نیز استفاده کرد.
No tags for this post.