نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

مغز سالمندان با تحصیلات دانشگاهی اطلاعات را سریع‌تر پردازش می‌کنند

به گزارش پایگاه خبری ساینس، مزایای آموزش خوب و یادگیری تا سالمندی ادامه دارد. تحصیلات راه را برای شروع یک شغل موفق و رشد شخصیت فراهم می‌کند و آینده روشنی را پیش روی فرد قرار می‌دهد.

محققان تحقیقات گسترده‌ای را در مورد تاثیر تحصیلات بر پیری مغز آغاز کردند و در این راستا محققان دانشگاه زوریخ پروژه‌ای را با نام "دینامیک پیری سالم" کلید زدند. در این مطالعه بیش از ۲۰۰ شهروند سالمند به مدت هفت سال تحت نظر قرار گرفتند.

نتایج مطالعات و اسکن مغزی نشان داد افرادی که تحصیلات آکادمیک دارند، در سالمندی با محدودیت‌های شناختی و عصبی کمتری مواجه هستند و مغز فعال‌تری دارند. در ادامه آمده است این افراد اطلاعات را بسیار دقیق‌تر و سریع‌تر پردازش می‌کنند و سرعت پردازش ذهنی نتیجه یکپارچگی شبکه‌های عصبی مغز است.

هنوز هیچ رابطه‌ای بین تحصیلات دانشگاهی و کاهش انحطاط مغز مرتبط با سن یافت نشده است؛ ولی محققان احتمال می‌دهند تحصیلات منجر به افزایش شبکه‌های عصبی و شناختی در طول زندگی می‌شود و به اصطلاح ذخایری ایجاد می‌کنند که در سنین بالا، نقایص را جبران می‌کند.  

به گزارش ایرنا و طبق گزارش سازمان آمار کشورمان، جمعیت ایران در سال ۹۸ به حدود ۸۳ میلیون نفر رسیده و اکنون جمعیت سالمند بالای ۶۰ سال کشورمان با رقم هشت میلیون و ۲۳۱ هزار نفر، یعنی حدود ۹/۹ درصد جمعیت کشور و جمعیت بالای ۶۵ سال، ۶/۴ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند.

طی دو تا سه دهه اخیر رشد کلی جمعیت در ایران ۱/۲۴ درصد بوده است. در حالی که نرخ رشد جمعیت سالمند کشورمان ۳/۶۲ درصد یعنی تقریبا سه برابر رشد کلی جمعیت است. اکنون در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند که نسبت به ۴۰ سال قبل ۲ برابر شده و این در حالی است که ۲ برابر شدن جمعیت سالمندی بعدی، یعنی از ۱۰ به ۲۰ درصد فقط ۲۰ سال طول خواهد کشید.

همچنین بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در طول ۳۰ سال آینده، سالمندان حدود ۰ ۲ درصد از جمعیت جهان را تشکیل خواهند داد، بطوری که تا سال ۲۰۵۰ میلادی، جمعیت سالمندان به ۲ میلیارد نفر می رسد. یعنی به ازای هر پنج نفر جمعیت دنیا، یک نفر سالمند خواهد بود.

در مجموع می‌توان گفت که افزایش طول عمر و اضافه‌ شدن جمعیت سالمندان یکی از دستاوردهای قرن ۲۱ بوده و سال‌خوردگی جمعیت، پدیده‌ای است که برخی جوامع بشر با آن روبه ‌رو شده‌اند و یا خواهند شد. بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت، این پدیده ناشی از بهبود شرایط بهداشتی و پیشگیری از بیماری‌ها است که در نهایت، سبب افزایش امید به زندگی شده است.

سالخوردگی جمعیت، در واقع یک موفقیت بهداشتی است که در صورت عدم برنامه ‌ریزی مناسب، به چالش بزرگی برای جوامع تبدیل خواهد شد.

منبع:ایرنا

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل