نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

درگذشت دکتر سیدجمال سادات گوشه

دکتر سیدجمال سادات گوشه متولد ۱۳۰۹ در تهران بود.وی عنوان اولین جراح دست میکروسکوپی ایران را ازآن خودکرده بود. وی دارای فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و جراحی ترمیمی دست و دکتری پزشکی بود. دکتر سادات گوشه عضو افتخاری فرهنگستان علوم پزشکی ایران و مشاور علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بود.
از جمله مواردی که در کارنامه علمی و اجرایی شادروان دکتر سادات گوشه  مشهود است می توان به مدیر گروه جراحی پلاستیک و ترمیمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رئیس بخش جراحی و موسس بیمارستان سنندج، رئیس مرکز تحقیقات و درمان، مدیر و موسس بخش جراحی ترمیمی دست و جراحی میکروسکوپی اشاره کرد.
وی همچنین رئیس بخش جراحی ترمیمی، موسس بخش جراحی ترمیمی دست و جراحی میکروسکوپی بیمارستان شهدای تجریش و بیمارستان مسیح دانشوری، کارشناس مشاور جراحی پلاستیک و ترمیمی سازمان پزشکی قانونی و رییس افتخاری هیات مدیره انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران بوده است.اطلاق عنوان ممتاز سمپوزیوم .C.F.M از انستیتو جراحی فک و صورت ایران (۱۳۶۹)، نشان شوالیه آکادمیک از دولت فرانسه (۱۹۹۵)، اعطای عنوان پیشکسوت جراحی دست از سوی فدراسیون بین المللی انجمن های جراحی دست (۲۰۰۱) و دریافت نشان لژیون دونور (۲۰۰۵) از دیگر افتخارات زنده یاد استاد دکتر سید جمال سادات گوشه است.
همچنین از آثار علمی و تالیفات این استاد فقید و فرزانه می توان به تالیف ۱۳ کتاب؛ ۱۴۳ مقاله فارسی و ۸۱ مقاله انگلیسی اشاره کرد.پروفسور سادات گوشه از چهره های معروف و شناخته شده عرصه پزشکی بین المللی و استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، روز جمعه ۱۸ دی ماه 1394اثر خونریزی مغزی از دنیا رفت.

آلفرد راسل والاس متولد  ۸ ژانویه ۱۸۲۳بود. وی زیست‌شناس، کاوشگر، جغرافی‌دان و مردم‌شناس بریتانیایی بود که بیش از هر چیز به علت کشف فرایند انتخاب طبیعی مستقل از چارلز داروین، مشهور است. داروین پیش از والاس این فرایند را کشف کرده بود اما جز نزد چند تن از دوستان مورد اعتماد آن را اعلام نکرده بود. نامه والاس به داروین موجب گردید آن دو مشترکاً دست به انتشار نظریه خود بزنند.وی  ۷ نوامبر ۱۹۱۳درگذشت.

گالیلئو گالیله  متولد ۱۵ فوریه ۱۵۶۴بود. وی  دانشمند و مخترع سرشناس ایتالیایی در سده‌های ۱۶ و ۱۷ میلادی بود. گالیله در فیزیک، نجوم، ریاضیات و فلسفه علم تبحر داشت و یکی از پایه‌گذاران تحول علمی و گذار به دوران دانش نوین بود. عمده شهرت گالیله به دفاع علمی او از نظریه کوپرنیک برمی گردد.
کوپرنیک مدتی پیش از گالیله گفته بود که خورشید به گرد زمین نمی‌چرخد. ردّ فرضییهٔ زمین مرکزی کلیسا که صدها سال بود همچون سخنی آسمانی تلقی می‌شد منجر به محکوم شدن گالیله در دادگاه تفتیش عقاید شد؛ و اگر بموقع توبه نکرده بود زنده زنده در آتش سوزانده شده بود! گالیله همچنین با تلسکوپی که خود ساخته بود به رصد آسمان‌ها پرداخت و توانست جزئیات سطح ماه را مشاهده نموده و مورد مطالعه قرار دهد.وی ۸ ژانویه  ۱۶۴۲درگذشت.

جان ویلیام ماکلی متولد ۳۰ آگوست ۱۹۰۷بود . وی  ‏ فیزیکدان و مهندس رایانه آمریکایی. او و پرسپر اکرت را بخاطر طراحی و ساخت انیاک (ENIAC) نخستین سازندگان رایانه رقمی الکترونیک می‌دانند.همکار پرسپر اکرت و گروه ۵۰ نفره پدیدآورنده نخستین ماشین حساب الکترونیکی مقیاس بزرگ همه منظوره (که با عنوان انیاک (ENIAC) شناخته می‌شود)، فیزیکدانی زاده اوهایو در دانشکده مهندسی الکترونیک مور دانشگاه پنسیلوانیا بود.
برخی انیاک را به‌عنوان نخستین کامپیوتر می‌شناسند. در این پروژه، ماکلی مدیر مشاور برنامه‌نویسی و نرم‌افزار بود، در حالی که اکرت سرمهندس بخش سخت‌افزار بود.او ۸ ژانویه ۱۹۸۰ (۷۲ سال)درگذشت.

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل