سیدمحمدمقیمی در ویژه برنامه مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در مسجد کوی دانشگاه، از «اخلاص شهید سلیمانی» و «نگاه به شهید سلیمانی به عنوان یک مکتب و نه یک فرد» به عنوان دو محور اصلی در مطالعات موردکاوی خود درباره سبک مدیریتی سردار سلیمانی نام برد.
وی افزود: در این مطالعه موردکاوی که با تحلیل مضمون بیش از ۶۰ مصاحبه و سخنرانی از سخنان شهید، همرزمانش و شخصیتهای بینالمللی و داخلی صورت گرفته است، به یک مدل مدیریتی رسیدیم که در این مدل، یک سری مولفهها به عنوان مؤلفههای زمینهساز برای مطرح شدن و رشد رهبری اخلاصمدار احصا شده است. همچنین خروجیهایی که از این نوع رهبری در جامعه نمایان میشود نیز برشمرده شدهاند.
مقیمی با بیان اینکه «اخلاص، جوهره مکتب شهید سلیمانی است»، عنوان کرد: در هسته مرکزی مدلی که در نتیجه موردکاوی سبک مدیریتی شهید سلیمانی طراحی شده است، رفتارهای خالصانه و صداقت وجود دارد. خدمت بیمنت، وقف کار بودن، سازگاری اعتقادات با عمل، ایثار، تواضع، وفای به عهد، شجاعت، پرهیز از تظاهر، علاقمندی به گمنام ماندن و … رفتارهایی هستند که با تحلیل مضمون و خوشهبندی اظهارات همرزمان شهید سلیمانی، درباره ویژگیهای شهید به دست میآیند.
نگارنده کتاب «رهبری اخلاص مدار؛ جوهره مکتب شهید سلیمانی» از چهار مولفه ایمان به خدا و خداترسی، جهاد با نفس، ولایتمداری و حرکت جهادی به عنوان زمینهساز طی شدن یک دوره تکاملی توسط شهید سلیمانی و رسیدن به حیات طیبه نام برد و گفت: شهید سلیمانی یک ولایتمدار واقعی بود و در مدیریت جهادی نیز الگو بود.
استاد دانشکده مدیریت دانشگاه تهران همچنین با اتکا به نتایج حاصل از موردکاوی سبک مدیریتی شهید سلیمانی که با روش کیفی تحلیل مضمونی (تحلیل تماتیک) صورت گرفته است، به بیان مولفههایی پرداخت که یک رهبری اخلاصمدار باید در خود پرورش دهد تا بتواند یک رفتار خالصانه از خود بروز دهد.
وی در این باره گفت: خویشتنشناسی، امامت و کمالیافتگی و رسیدن به مرحله خودشکوفایی، چهار مولفه اصلی در این زمینه هستند.
مقیمی افزود: در بحث خویشتنشناسی شهید سلیمانی، سه مؤلفه خودآگاهی، خودمانایی و خودباوری به طور برجستهای در شهید وجود دارد.
وی از «پیشگامی» و «مدیریت میدانی» به عنوان عناصر مولفهای که از آن تحت عنوان «امامت» نام میبرد، یاد کرد و گفت: مدیری میتواند اثرگذار باشد و در زیرمجموعه خود نفوذ کند که خودش در نوک حمله و در نقطه عملیاتی حضور داشته باشد و دیگران را به حمله دعوت کند. در نظامهای اداری اگر مدیران خودشان جلودار باشند و مانند یک امام حرکت کنند، اثر رفتارشان هم بر زیرمجموعهشان متفاوت خواهد بود.
رییس دانشگاه تهران یادآور شد: شهید سلیمانی وقتی میخواست طراحی یک عملیات را برای همرزمانشان به تصویر بکشد، خود در منطقه عملیاتی حضور پیدا میکرد و چنین طراحیهایی از توفیق بیشتری هم برخوردار میشد. مدیران باید احساس مشکل داشته باشند و شرایط را لمس کنند؛ در غیر این صورت تصمیمشان اثربخش و کارآمد نخواهد بود. شهید سلیمانی در صحنه عملیاتی حضور داشت، مشکلات را لمس میکرد و بر اساس فکتهای واقعی میدان، تصمیم میگرفت.
وی از ولایتمداری، خودشکوفایی، متشرع و انقلابی بودن به عنوان چهار مولفه اصلی کمالیافتگی شهید سلیمانی نام برد و گفت: شهید سلیمانی یک مربی ویژه و تمام عیار بود، رابطه استاد-شاگردی با زیردستانش داشت و الگوسازی و نمادسازی میکرد. همچنین مهارتهای ارتباطی و شناختی و هوش فرهنگی شهید سلیمانی بسیار بالا بود که توانست جبهه مقاومت را سامان دهد.
رییس دانشگاه تهران همچنین در نخستین میزگرد علمی بینالمللی به مناسبت دومین سالگرد «شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی» که با مشارکت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران، حسینیه بینالمللی شهید حاج قاسم سلیمانی و معاونت فرهنگی دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران و با حضور اساتید و اندیشمندانی از جهان اسلام برگزار شد، به صورت مجازی شرکت کرد و به تبیین مولفههای سبک مدیریت جهادی شهید سلیمانی پرداخت.
برگی از زندگی پربار و پرافتخار سردار شهید سلیمانی
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی روز ۲۰ اسفند ماه سال ۱۳۳۵ در یکی از شهرستان های استان کرمان به نام رابُر چشم به جهان گشود. وی دوران کودکی و نوجوانی خود را در کنار پدر به کار بنایی گذراند و در سال های جوانی در سازمان آب کرمان پیمانکار یکی از بخش های آن شد.
او پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این نهاد پیوست. با شروع جنگ تحمیلی، سلیمانی چندین گردان از سپاهیان کرمان را آموزش داد و به جبهههای جنوب اعزام کرد و کمی بعد، خود در صدر یک گروهان به سوسنگرد اعزام شد تا از پیشروی رژیم بعث در جبهه مالکیه جلوگیری کند.
سردار شهید سلیمانی در سال ۱۳۶۰ با حکم محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران، به عنوان فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله منصوب شد و در بسیاری از عملیات ها شرکت داشت و از فرماندهان عملیاتهای والفجر هشت، کربلای چهار و کربلای پنج نیز بود. با پایان یافتن جنگ در سال ۱۳۶۷، لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت میشدند. سردار سلیمانی در سال ۱۳۷۶ به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد و بهمن ۱۳۸۹ درجه سرلشکری (بالاترین درجه نظامی در ایران) را از دست رهبر معظم انقلاب و فرمانده کل قوا دریافت کرد.
سرانجام سرباز ولایت و امت اسلامی سردار سرتیپ پاسدار حاج قاسم سلیمانی فرمانده فداکار، شجاع و بینظیر نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بامداد (جمعه ۱۳ دی ۹۸) در پی حمله پهپادی نیروهای متجاوز و تروریست آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد پس از عمری مجاهدت، فداکاری و نقشآفرینیهای ماندگار و پرافتخار در راه اعتلای اسلام و دفاع از قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و سرافرازی ایران عزیز به شهادت رسید.
در این حمله تروریستی در مجموع ۱۰ نفر شهید شدند. سردار سرتیپ پاسدار حسین جعفری نیا، سرهنگ پاسدار شهرود مظفری نیا، سرگرد پاسدار هادی طارمی و سروان پاسدار وحید زمانیان از شهدای پاسدار همراه سردار سلیمانی بودند. همچنین در این حمله تروریستی ابومهدی مهندس معاون نیروهای حشدالشعبی عراق و چهار عراقی دیگر شهید شدند. بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله پهپادی را دونالد ترامپ رییس جمهوری وقت این کشور صادر کرده بود.
No tags for this post.