ساخت سامانه های سیار برای آنتن دهی تلفن همراه در ایران
سام روزبهانی، معاون پژوهشی و استادیار سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر الدین طوسی درباره بومی سازی آنتن های مورد نیاز برای شبکه ها و اپراتورهای تلفن همراه در گفتگو با سیناپرس گفت: پژوهش های فناورانه جهاد دانشگاهی خواجه نصیر الدین طوسی در قالب چندین گروه پژوهشی عمدتاً در زمینه پروژه های تحقیقاتی کاربردی در حوزه برق، مخابرات، الکترونیک، قدرت، فناوری اطلاعات فعالیت داشته است که پروژه های پژوهشی خود را عمدتا در این زمینه ها تعریف می کند.
وی افزود: در پژوهش های مربوط به مخابرات، این نهاد پروژه های خود را با فرستنده های رادیویی MW در موج متوسط آغاز کرد که بعد از آزمایش های اولیه توانست به بزرگترین فرستنده در این طول موج در کشور با توان یک مگابایت تبدیل شود.
روزبهانی با تشریح این فرآیند تاکید کرد: MW یک فرستنده رادیویی است که بر پهنای این باند هر گونه صوت را می توان تا کیلومتر ها توسعه داد. پروژه بعدی که از سوی سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر الدین طوسی در دهه هشتاد انجام شد، فعالیت روی فرستنده های رادیویی موج FM بود که بر همین اساس قرار داد های زیادی برای کاربرد آن با صدا و سیمای جمهوری اسلامی منغقد شد.
به گفته روزبهانی توسعه فناوری های آنتن یکی از اصلی ترین زمینه های پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر است که به تازگی در زمینه توسعه آنتن های BTS (سامانه های سیار برای آنتن دهی تلفن همراه یا همان ایستگاه پایه فرستنده/گیرنده) هشت باندی موبایل هم فعالیت خود را آغاز کرده است؛ چند پیش این سامانه راه اندازی شد که در آینده ای نزدیک برای آنتن دهی موبایل ها به طور گسترده عملیاتی می شود.
وی افزود: دستگاه هایBTS همواره یک کالای وارداتی بوده است که ارزبری بسیار زیادی داشته است و خوشبختانه با بومی سازی این فناوری تا حد زیادی از خروج سرمایه از کشور جلوگیری شده است.
روزبهانی پروژهای فناورانه این نهاد را بر مبنای طراحی مهندسی دانست و گفت: فعالیت ها و پروژه های فنی مهندسی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر بر مبنای طراحی مهندسی است و مهندسی معکوس عملا جایگاهی ندارد به همین دلیل اغلب پژوهشگران ما در این عرصه تسلط کافی بر اجزای سامانه هایی که ساخته می شود، دارند.
وی گفت: هشتاد روستا در سطح کشور وجود دارد که از پوشش دیجیتال محرومند به همین دلیل امکان دریافت کانال های تلویزیونی که از طریق مبدل دیجیتال دریافت می شود را ندارند؛ خوشبختانه ما توانستیم، با استقرار دکل های ساخت داخل در این روستاها پهنای باند مربوط به کانال های تلویزیونی جمهوری اسلامی را برای آن ها فعال کنیم. هدفمان این است که بتوانیم این آنتن ها را برای استفاده اپراتور های تلفن همراه هم بومی سازی کنیم.
گفتگو: مهتاب دمیرچی
No tags for this post.