افزایش تولید سرمهای ضد مارگزیدگی و عقربزدگی تا پایان امسال
دکتر حسین ذوالفقاریان با اعلام این خبر اظهار کرد: پروژه ساختمان B-1 جهت بهینهسازی خط سرمهای درمانی در زمینه فضاهای تولید و تجهیزات مورد نیاز تولید تا 85 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تجهیزات آن در حال خریداری است.
وی افزود: بهره برداری کامل از این پروژه موجب افزایش تولید، استاندارد مطلوبتر و افزایش کیفیت سرمهای درمانی ضد مار و عقربزدگی خواهد شد.ذوالفقاریان در خصوص صادرات سرمهای درمانی به کشورهای منطقه خاطرنشان کرد: صادرات ما به کشورهای عراق، ارمنستان، آذربایجان، اردن و سودان است و به دلیل کیفیت بالای سرمهای ضد مار و عقرب موسسه رازی کشورهای دیگری نیز درخواست دریافت سرمهای ما را دارند که در حال حاضر به دلیل محدودیت تولید، توان صادرات بیش از این را نداریم؛ ولی با پایان یافتن پروژه ساختمان B-1 تولیدات ما دو تا سه برابر افزایش مییابد و صادرات بیشتری خواهیم داشت.
رئیس بخش تصفیه سرمهای درمانی موسسه رازی در ادامه در مورد پروژه «ایستگاه تحقیقات کردان» توضیحاتی داد و افزود: در این پروژه خط تولید پلاسما و خون گیری از اسبها برای تولید سرمهای ضد مارگزیدگی و عقربزدگی تحول چشمگیری خواهد یافت.
وی افزود: پیش از این خونگیری از اسبها به صورت سنتی انجام میشد، با به کارگیری دستگاه جدید «پلاسما فرز» و استفاده از فضای تمیز (اتاق تمیز) موجب میشود هم پلاسما از نظر کیفیت ارتقاء یابد وهم حیوان سرم دهنده از سلامت بالایی برخودار باشد.
وی تصریح کرد: استفاده از این دستگاه موجب میشود از اسبها برای مدت طولانی برای تولید پلاسمای «هایپر ایمن» استفاده کنیم.ذوالفقاریان ارتقای کیفیت سرمهای درمانی را از دیگر ویژگیهای دستگاه پلاسما فرز برشمرد و افزود: در خونگیری دستی در یک مرحله میتوانیم 5/2 لیتر پلاسما به دست آوریم، ولی با استفاده از دستگاه «پلاسما فرز» در یک مرحله میتوان 10 لیتر پلاسما به دست آورد که این امر گام موثری در راستای افزایش کیفیت و همچنین افزایش تولید سرمهای درمانی ضد مارگزیدگی وعقربزدگی است.
وی در خصوص دیگر مزیتهای این دستگاه یادآورشد: یکی از مهمترین ویژگیهای دستگاه «پلاسما فرز» این است که در یک سیکل بسته از اسب خون گیری میشود و پلاسما از گلبول جدا شده و گلبول قرمز دوباره به اسب تزریق میشود که این امر در سلامت اسب نقش مهمی دارد.
ذوالفقاریان با اشاره به تاریخچه بخش تصفیه سرمهای درمانی موسسه رازی گفت: این بخش با قدمتی بیش از نیم قرن و با کوشش روانشاد دکتر محمود لطیفی بنیان نهاده شد و تولیدات این بخش از موسسه رازی نقش مهمی در سلامت جامعه دارد.
وی در خصوص تولیدات این بخش تصریح کرد: هم اکنون 60 هزار آمپول ضد مارگزیدگی و 70 هزار آمپول ضد عقربزدگی و سه هزار آمپول ضد دیفتری به درخواست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تولید میکنیم و تمامی تولیدات باید به تائید اداره دارو و غذای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برسد.
رئیس بخش تصفیه سرمهای درمانی موسسه رازی در خصوص کیفیت سرمهای درمانی موسسه رازی تصریح کرد: درجهان جزء معدود کشورهای تولیدکننده سرمهای درمانی و در منطقه تنها کشور تولیدکننده به شمار میرویم؛ کشورهای اندونزی، تونس و برزیل نیز تولیدکننده سرمهای درمانی هستند، ولی تولیدات موسسه رازی از کیفیت بالایی برخوردار است.