سند الگو پاسخگوی مسائل بسیار مهم کشور است
حجتالاسلام و المسلمین حمیدرضا شاکرین به تبيين كاركرد مباني الگوي اسلامي ايراني پيشرفت پرداخت وگفت: الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پاسخگوی مسائل بسیار مهم کشور و ضامن بقا و استمرار نظام اسلامی و گامی اساسی در جهت تأسیس تمدن اسلامی است. بي شک، استواری این الگو بر پارهای مبانی و زیرساختهای بنیادین نظری، الزامی است. مبانی در نظریهپردازی و تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت جایگاه، نقش و اهمیت وافری دارد طوری که میتوان گفت غفلت از آن مي تواند زمینهساز مشکلات، کاستیها و چه بسا انحرافات و اعوجاجات مختلفی باشد.
دانشیار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی خاطرنشان كرد: مبنا در لغت به معنای اصل و ریشه است و در توضیح آن گفته شده است: «هو ما یُبنى علیه شیء …» مبنا آن است که چیزی بر آن بنا شود. مراد از این واژه در سند الگوي اسلامي ايراني پيشرفت پیشفرضها و زیرساختهای نظری و بنیادینی است که نظریه و الگوی پیشرفت بر آن استوار است.
حجت الاسلام شاكرين گفت: مبانی به نحو مستقیم یا غیر مستقیم در تولید نظریه اثرگذار است، عبارت از زیرساختهای فکری، نظری و پایههایی است که الگوی پیشرفت شامل اصول، آرمانها، رسالت، افق و تدابیر بر اساس آن سامان یافته است. مبانی در این کاربرد، نوعا اموری فلسفی، بیرونی و پاسخگوی پرسشهای فرانگرانه است و باید بتوان بر اساس آنها، امور بَعدی را تولید یا توجیه كرد. پس، مبانی اولاً پاسخ مستقیم به پرسشهای فلسفی و فرانگرانه است و ثانیا رابطهاش با موارد بعدی تولیدکننده و یا توجیهکننده است. از طرف دیگر، مبانی، نقش تصحیح کننده دارد و معیاری برای ارزیابی و پالایش است و بر اساس آنها میتوان آنچه را که با نظریه اسلامی، ناسازگار است مشخص کرد و خارج ساخت. بنابراین مبانی دارای سه کارکرد عمده تولیدی، توجیهی و تهذیبی است.
وی افزود: از سوی دیگر، اندیشه اسلامی، دربردارنده محورها و مضامینی است که پاسخِ پرسشهای بنیادین و زیرساختیِ مهمی را در محورهایی چون معرفتشناسی، هستیشناسی، خداشناسی، جهانشناسی، انسانشناسی، جامعهشناسی، ارزششناسی و دینشناسی پیش روی متفکران قرار میدهد.
به گزارش دفتر ارتباطات مركز الگوي اسلامی ايرانی پيشرفت، عضو اندیشکده مبانی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت يادآور شد: بنیاد قرار گرفتنِ دین مبین اسلام برای تدوین الگوی پیشرفت در درجه نخست مبتنی بر یافتن دیدگاه اسلامی درباره محورهای پیش گفته و پیوند آن با اصول و ارکان تمدن و پیشرفت است. این مبانی، سطوح مختلفی دارند و از بنیادیترین لایهها تا سطوحی مماس با اصول عملی الگو را تشکیل میدهند.
No tags for this post.