نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

شب ها در کنار کودکتان موبایل نگذارید

به گزارش سیناپرس، پژوهشگران موسسه بهداشت جهانی بارسلونا اعلام کردند که استفاده از تلفن همراه یکی از دلایلی است که بسیاری از کودکان به اندازه کافی استراحت نمی کنند در صورتیکه استراحت و خواب کافی برای رشد و تکامل آنها حیاتی است. محققان هشدار می دهند که ارتباط بین استفاده از تلفن همراه و کم‌ خوابی می ‌تواند به استرس ذهنی، قرار گرفتن در معرض نور آبی و میدان‌ های الکترو مغناطیسی فرکانس های رادیویی ناشی از دستگاه‌ های دیجیتال منتهی شود.

با این حال، محققان دریافتند که استفاده بیش از حد از تلفن همراه در طول روز، خواب شبانه را برای کودکان سخت‌ تر نمی‌ کند. کارشناسان طی این مطالعه عادات ۱۵۰۰ نوجوان ۹ تا ۱۲ساله را بررسی کردند.

در ادامه پژوهشگران تخمین زدند که کودکان هر روز با چه میزان قرار گرفتن در معرض میدان های الکترومغناطیسی فرکانس رادیویی که از تلفن ها، لپ تاپ ها، تبلت ها، تلویزیون، امواج رادیویی و نقاط اتصال وای فای متصاعد می شوند، مواجه می شوند. 

به گزارش سیناپرس، این تیم تحقیقاتی، اطلاعاتی را در مورد تعداد دفعات استفاده یک گروه ۳۰۰ نفره از کودکان از تلفن همراه خود پس از ساعت ۷ غروب جمع آوری کرده، در حالی که خواب این کودکان را به مدت یک هفته با استفاده از دستگاه های مچی و دفترچه جزییات خواب، اندازه گیری کردند. به گزارش سیناپرس، نتایج این تحقیقات نشان می‌ دهد که کودکان ۵۰ دقیقه در روز را به صفحه‌ نمایش تلفن خود نگاه کرده و روزی دو دقیقه و نیم به برقراری تماس تلفنی می ‌پردازند وبه طور متوسط هفت و نیم ساعت در شب می خوابیدند. با این حال، مشخص شد از هر پنج کودک، یک کودک در ساعات شب تماس تلفنی برقرار کرده و ۱۲ دقیقه کمتر از همسالان خود می‌ خوابد.

اگرچه نتایج نشان می دهد که ارتباط احتمالی بین کم خوابی و استفاده از تلفن در شب وجود دارد، اما هیچ ارتباطی بین استفاده از تلفن در طول روز و محرومیت از خواب وجود ندارد. 

پروفسور مونیکا گوکسنس پژوهشگر ارشد این مطالعات در موسسه بهداشت جهانی بارسلونا می گوید، مدت زمان یا کیفیت نامناسب خواب منجر به پیامدهای نامطلوب سلامت جسمی و روانی می شود. خواب برای سلامت و رشد نوجوانان بسیار مهم است. به گزارش سیناپرس،علیرغم اهمیت آن برای سلامتی، مدت زمان ناکافی خواب و در نتیجه خواب آلودگی در طول روز در بین نوجوانان شایع است.

این محقق ادامه می ‌دهد: چندین عامل بیولوژیکی، اجتماعی و محیطی در تعیین الگوهای خواب نقش داشته و با طول مدت خواب ناکافی مرتبط هستند. استفاده از وسایل ارتباطی سیار مانند تلفن همراه و تبلت به عنوان یک عامل بالقوه برای اختلال خواب نوجوانان توصیف شده است.

در انتها محققان اعلام کردند: ما همچنان نمی توانیم تاثیر میدان های الکترومغناطیسی فرکانس رادیویی را در کم خوابی رد یا به طور کامل ثابت کنیم. اما نتایج تحقیقات ما نشان می‌ دهد که میدان های الکترومغناطیسی که در شب توسط مغز جذب می ‌شود ممکن است به کاهش کیفیت خواب نوجوانان مرتبط‌ باشند.

مترجم: رضوان خندان
منبع: studyfinds

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل