نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

جلوگیری از سرطان روده با مصرف انگور قرمز

محققان در پژوهش های جدید خود دریافتند ، یک ماده شیمیایی به نام رسوراترول (Resveratrol) که در انگور قرمز وجود دارد ، در پیشگیری از سرطان روده موثر است و اگر این ماده در دوزهای کمتر مصرف شود اثر بیشتری خواهد داشت .

نتایج آزمایش های انجام شده روی موش های مستعد سرطان روده نشان می دهد که دوز کمتر این ماده باعث کاهش 50 درصدی اندازه تومور شده در حالی که دوز بالاتر آن ها 25 درصد اثر داشته است .  بر اساس تحقیقات فوق مشخص شد که دوزهای پایین تر ماده شیمیایی رسوراترول دو برابر دوزهای بالاتر نتیجه بخش خواهد بود و به متوقف کردن رشد تومور بهتر کمک می کند. البته قابل ذکر است که این نتیجه از آزمایش ها بر روی حیواناتی که با  یک رژیم غذایی با چربی بالا تغذیه می شدند ، به دست آمده است .

در این تحقیقات ، پژوهشگران در ابتدا اثر دوز کم رسوراترول ( در حدود  250 میلی لیتر معادل یک لیوان بزرگ آب انگور قرمز  ) را بر روی جانوران مورد بررسی قرار داده و آن را با نتایج استفاده از دوز بالا (تقریبا دویست برابر) مقایسه کردند . نتایج آزمایش های انجام شده با توجه به نمونه تومور بیماران مبتلا به سرطان روده در استفاده از دوزهای مختلف رسوراترول نشان می دهد که دوزهای پایین تر این ماده شیمیایی می تواند بر روی سلول های سرطانی و به طور بالقوه فرآیند رشد تومور تاثیر گذار باشد .

لازم به توضیح است که این پژوهش ها راه های جدیدی را برای نقش ماده شیمیایی رسوراترول خالص در پیشگیری از سرطان ها گشوده  است اما  محققان خاطر نشان کردند که این ماده بر افرادی با ژنتیک خاص و رژیم غذایی و شیوه زندگی ویژه موثر است . با این حال و با توجه به وجود ماده شیمیایی رسوراترول در انگور قرمز خوردن این میوه و قرار دادن آن در رژیم غذایی به سلامت بدن و جلوگیری از ابتلا به سرطان کمک خواهد کرد .  

کارن براون (Karen Brown) استاد تحقیقات کاربردی سرطان در دانشگاه لستر (University of Leicester) انگلستان در رابطه با این پژوهش ها و نتایج آن و ادامه کار می گوید : " این مطالب ارائه شده و نتایج آن حاصل تحقیقات آزمایشگاهی اولیه در این رابطه بوده در مرحله بعدی ، تیم پژوهشی به آزمایش های بالینی برای تایید اثر ماده شیمیایی رسوراترول در افراد در معرض خطر سرطان روده خواهند پرداخت . "

این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله علمی کاربردی سازی علوم پزشکی (journal Science Translational Medicine) به چاپ رسیده و قابل دسترسی است .

منبع 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل