تحقیقات انجام شده جدید نشان می دهد که اضافه کردن اسیدهای چرب امگا 3 به داروهای ضد تومور و ضد سرطان ، در درمان این گونه بیماران موثر بوده و کیفیت زندگی آن ها را بهبود می بخشد .
یک تیم پژوهشی ، برای مطالعه و بررسی این موضوع ، پنجاه بیمار مبتلا به سرطان لوزالمعده پیشرفته را در دانشگاه بیمارستان لستر (University Hospitals of Leicester) در انگلستان مورد بررسی و مطالعه قرار دادند . در این مطالعات ، محققان داوطلبان مبتلا به سرطان را تحت برنامه ریزی خاصی برای دریافت داروها قرار دادند . داوطلبان با توجه به این برنامه ریزی هفته ای هزار میلی گرم اسید چرب امگا 3 و به مدت سه هفته صد گرم امولسیون چربی غنی شده امگا 3 را دریافت کرده و پس از آن به مدت یک هفته به استراحت پرداخته و مجددا همین برنامه برای آن ها تکرار می شد .
نتایج حاصل از این بررسی ها ، شواهدی مبنی بر فعالیت در واکنش و نرخ تثبیت این بیماری را در بر داشته است . علاوه بر آن ، در این گروه از بیماران، حجم گسترش بیماری کبد کاهش پیدا کرده و کیفیت زندگی با بهبودی نسبی همراه بوده است .
لازم به توضیح است که اسید چرب امگا 3 خانواده ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند دوگانه آن ها بین سومین و چهارمین کربن در زنجیره کربنی قرار گرفته است . این اسیدهای چرب برای تنظیم فعالیت بدن انسان موادی ضروری به حساب می آیند ولی در بدن ساخته نمی شوند . اسید چرب امگا 3 در خوراکی هایی همچون گردو ، برخی از انواع لوبیا ، سبزیجات و در روغن های کانولا ، سویا ، بذر کتان ، روغن زیتون ، ماهی ها و در مکملهای ماهی وجود دارد . البته مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا 3 در میان مواد غذایی گیاهی هستند .
گفتنی است که این نخستین بار است که اسیدهای چرب امگا 3 با یک عامل شیمی درمانی برای بیماران سرطانی مورد استفاده و آزمایش قرار می گیرد .
این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله Parenteral and Enteral Nutrition به چاپ رسیده و قابل دسترسی است.
No tags for this post.