نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کاهش وابستگی نفتی با کمک اقتصاد دانش بنیان

دکتر مظاهر بابایی، رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس در گفتگو با سیناپرس گفت:استان فارس یکی از استان هایی است که در زمینه کشت گل محمدی ظرفیت بسیار خوبی دارد. فقط روستای لایزنگان شهرستان داراب بزرگترین مزرعه دیم گل های محمدی در دنیاست. پیش از این گل های محمدی به صورت خام فروشی فروخته می شدند یا عصاره آنها برای تولید گلاب گرفته می شد. با این ظرفیت هایی که همکاران ما در واحد فارس به وجود آوردند اکنون ما توانسته ایم از گل های محمدی عصاره نهایی داشته باشیم و از خام فروشی آنها جلوگیری کنیم و تولید ارزش افزوده داشته باشیم.

وی افزود: این دانش فقط در مجموعه جهاد دانشگاهی است که ما با همکاری پژوهشکده صنایع شیمیایی پارک البرز توانسته ایم این کار را انجام دهیم.

مظاهر بابایی تاکید کرد: هم اکنون عمده فعالیت هایی جهاد دانشگاهی به این صورت است که وابستگی های ما از کشورهای دیگر کمتر شود و از اقتصاد نفتی به سمت اقتصاد برگرفته شده از دانش و ثروت و تولید محصولات دانش بنیان حرکت کنیم. به عنوان مثال هم اکنون پارک ملی فناوری نرم و صنایع فرهنگی یکی از مجموعه هایی است که اکنون در جهاد دانشگاهی فعالیت می کند. قطعا فعالیت این پارک می تواند در کاهش اتکا کشور به اقتصاد نفتی نقش موثری داشته باشد.
به گفته وی، متاسفانه هم اکنون سهم ما از بازار جهانی بسیار پایین است، بنابراین وجود چنین مراکزی در جهاد دانشگاهی می تواند در این حوزه خیلی کمک کننده باشد.

وی به دیگر دستاوردهای پژوهشی این واحد اشاره کرد و گفت: از دیگر فعالیت های واحد ما مربوط به حوزه ناباروری و درمان سرطان است. با توجه به اینکه استان فارس مرکز جنوب کشور است و طبق گزارش ها 54 درصد ناباروری کشور در 5الی 6 استان واقع شده و همچنین این استان قطب پزشکی محسوب می شود، واحد استان فارس با سابقه علمی بیش از 30 سال تصمیم گرفت با همکاری موسسات دیگر جهاد دانشگاهی به این عرصه ورود پیدا کند و پیشگام در این عرصه باشد. امیدواریم بتوانیم در حوزه درمان ناباروری و درمان سرطان گام های خوبی در جنوب کشور برداریم.
وی در پایان به سیناپرس گفت: پیش بینی می شود اگر مشکلی در روند بروکراسی اداری نداشته باشیم حداقل تا پایان سال 50 درصد این طرح عملیاتی شود. طبق برآوردها درمان ناباروری و درمان سرطان تا پایان 1401 یا اوایل 1402 به بهره برداری می رسند.

گفتگو: فرزانه صدقی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل