دکتر سیدسعید زاهد زاهدانی گفت: سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، سندی است که در نخستین افق خود، آینده کشور را در 50 سال آینده ترسیم میکند. اگرچه الگو، سند واحد، منسجم و یکپارچهای است اما در کلیترین تقسیم میتوان آن را ترکیبی از سه نظام سیاست، فرهنگ و اقتصاد تقسيم دانست که از الگوهای پیشرفت سیاسی، پیشرفت فرهنگی و پیشرفت اقتصادی تشکیل شده است.
وی به تبيين الگوی پیشرفت سیاسی پرداخت و گفت: پيشرفت سياسي دارای اصولی است که توجه به آنها و رعایت آنها برای پیشرفت کشور الزامی است. این اصول، در واقع، چهارچوب اصلی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت سیاسی در جمهوری اسلامی را تشكیل میدهد و همانطورکه در متن سند دیده میشود به خوبی مورد توجه واقع شدهاند. البته باید در نظر داشت كه الگوی پیشرفت سیاسی، الگویی در حال تكامل است پس اصول زیر در مسیر زمان، شاخه خواهد زد و حسب ضرورتهای زمان، گسترش خواهد یافت.
دانشیار جامعهشناسی و برنامهریزی اجتماعی دانشگاه شیراز سپس به تشريح اصول پنج گانه حاكم بر الگوي پيشرفت سياسي پرداخت و گفت: حفظ انگیزه الهی مردم برای حضور در صحنههای سیاسی اولين اصل الگوی پيشرفت سياسی است. در افق الگو شاهدیم که مردم حافظ ارزشهای اسلام و دستاوردهای انقلاب اسلامی هستند و به صورت آزادانه و به دور از تهدید ثروت و قدرت در انتخاباتها شرکت میکنند و سرنوشت خود و کشور خود را رقم میزنند.
زاهد حفظ وحدت همه نیروها حول محور ولایت فقیه را دومين اصل الگوی پيشرفت سياسی برشمرد و افزود: یكی از رموز پیروزی و پیشرفت 43 ساله نظام جمهوری اسلامی، وحدت و یكپارچگی مردم است. این نیاز با تجمع همه نیروها، حول یك محور تجلی مییابد. نقطه مشترك همه مرامهای سیاسی در نظام جمهوری اسلامی، مكتب منور اسلام است. در همه این مرامها، توجه به وحدت فرماندهی در فقیه اعلم، اعدل، مدیر، مدبر و شجاع كه در قانون اساسی جمهوری اسلامی هم آمده است مشاهده شدنی است.
وی حفظ استقلال سیاسی و گسترش آن به فرهنگ و اقتصاد را سومين اصل الگوی پيشرفت سياسي دانست و خاطرنشان كرد: این امر نیز در همه گروههای طرفدار انقلاب اسلامی پذیرفته شده است به طوری که اكثر جامعه فعال سیاسی معتقد به انقلاب اسلامی، به بلوغ طرد رفتارهای حزبی تقلیدی از احزاب جوامع لیبرال و یا سوسیال دموكرات رسیدهاند.
دانشیار جامعهشناسی و برنامهریزی اجتماعی دانشگاه شیراز ایجاد تشكلهای حزبی با توجه به اصول فوق برای تربیت نیروی انسانی سیاسی برای اداره نظام اسلامي را چهارمين اصل الگوی پيشرفت سياسی برشمرد و افزود: همه تشكلهای حزبی و شبهحزبی ایجاد شده در نظام جمهوری اسلامی برای حفظ انگیزه الهی، وحدت و استقلال كشور تلاش میكنند و نیروهای خود را برای آن، تحریض میكنند. میزان طرفداران این گروهها نیز در حدی است كه پایبندی خود به اصول كلی نظام را نشان دادهاند.
زاهد توجه عمیق و گسترده به افكار عمومیِ ریشههای اصلی جامعه را پنجمين و آخرين اصل الگوي پيشرفت سياسي دانست و اظهار كرد: همه مسؤولان سیاسی كشور به تجربه دریافتهاند كه نیروی اصلی سیاسی در كشور مردم هستند. از این رو، همه برای تحقق منویات مردمی حركت میكنند. نیروهای سیاسی كشور علاوه بر بهرهبرداری از این نیروی عظیم، برای افزایش بصیرت عمومی هم از هیچ تلاشی فروگذار نمیكنند. این امر به خصوص توسط رهبر جامعه، مدام در حال اجرا است.
No tags for this post.