به گزارش سیناپرس، سرزمین باستانی ایران در طول تاریخ شامل بخش هایی بسیار فراتر از مرزهای سیاسی امروزی کشور ایران بوده و این سرزمین ها در ادوار مختلف تاریخی، کشورهای دیگری را در بر می گرفته است. بیشترین وسعت سرزمین های تحت کنترل امپراتوری ایران در روزگار هخامنشی و از مصر و بخش هایی از شمال افریقا تا بخش های شرقی اروپا و هندوستان و بسیاری از سرزمین های امروزی آسیای میانه و روسیه می شده است.
به همین دلیل هر از چند گاهی در کاوش های باستان شناسی آثار مرتبط با تمدن ایران در این مناطق یافت می شود. یکی از این کشورها که امروزه در همسایگی ایران واقع شده است، کشور عراق محسوب می شود که برای قرن های متمادی بخشی از سرزمین اصلی ایران به شمار می رفت.
برای درک بهتر این موضوع کافی است در نظر داشته باشید که شهر باستانی تیسفون (یا همان مدائن به گویش عربی) که در دوران اشکانیان و ساسانیان به عنوان پایتخت ایران شناخته می شد، امروزه در کنار شهر بغداد واقع شده است.
به تازگی علی شغلام، مدیر اداره تحقیقات و کاوش های باستان شناسی در عراق از کشف ۱۶۰ اثر باستانی در یک عملیات کاوش باستان شناسی در منطقه نهروان این کشور خبر داد. بر اساس اطلاعات موجود، این اشیا متعلق به امپراتوری های بزرگی بودند که بیش از دو هزار سال قبل از عراق امروزی وجود داشتند. این باستان شناس عراقی خاطرنشان کرد: قدمت این آثار به دوران امپراتوری اشکانی (۲۴۷ قبل از میلاد تا ۲۲۴ پس از میلاد) و امپراتوری سلوکی (۳۱۲ قبل از میلاد تا ۶۳ قبل از میلاد) باز می گردد. این اشیا باستانی شامل شامل کوزه ها، گلدان ها، بطری های شیشه ای، مجسمه و عاج است.
در خاتمه گفتنی است این اشیا در اختیار موزه بغداد قرار داده شده و به زودی تحت نمایش عمومی گذاشته خواهد شد.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: iraqinews