ارائه روشی سریع‌تر برای تولید گرافن

به گزارش  ایسنا گرافن لایه اتمی نازکی متشکل از گرافیت بوده و دارای ویژگی‌های فراوانی است که در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی، الکترونیک و انرژی کارآمد است.

این ماده 11 سال پیش کشف شد و یکی از محکم‌ترین مواد در دنیاست که دارای رسانایی و انعطاف‌پذیری بالایی بوده و شفاف است.

با این حال، شیوه‌های کنونی تولید گرافن نیازمند مواد شیمیایی سمی و فرآیندهای طولانی هستند که منجر به تولید پایین این ماده می‌شوند و این موضوع در کاربردهای تجاری به‌صرفه نیست.

مطالعه جدید دانشمندان دانشگاه وسترن استرالیا، شیوه‌ای نوین را برای تولید سریع گرافن ارائه داده‌اند. روش جدید بر نقطه‌ضعف‌های رویکردهای کنونی غلبه می‌کند و منجر به تولید گرافن چهار یا پنج لایه می‌شود.

 

این شیوه شامل استفاده از یک سیستم نوری جدید است که در یک رآکتور، شفافیت شدید را در پلاسمای لامپ‌های تخلیه بار زنون پرقدرت بازسازی می‌کند و در نتیجه تیوب شفاف مملو از گرافیت ارزان و ساده، متشعشع می‌شود.

 

چنین فرآیندی نسبتا ساده‌تر و ایمن‌تر از رویکردهای کنونی و عاری از هر گونه مواد سمی (فقط گرافیت به همراه نور متمرکزشده) است.

 

تیم علمی هم‌اکنون به دنبال انجام برنامه‌های آزمایشی برای مقیاس‌بندی این موفقیت است و هدف محققان ارتقای حجم و سرعتی است که با آن گرافن دارای لایه‌های کم (نهایتا یک لایه) را بتوان تولید کرد.

 

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Carbon ارائه شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا