با ورزش به جنگ کبد چرب بروید
به گزارش سیناپرس، در سراسر جهان از هر چهار نفر یک نفر از بیماری کبد غیر الکلی NAFLD که بیماری متابولیک کبدی MAFLD نیز نامیده می شود، رنج می برد. افراد مبتلا به این عارضه، اغلب به دیابت نوع ۲ و همچنین افزایش خطر سیروز کبدی و بیماری های قلبی عروقی مبتلا هستند. علاوه بر این، عدم تعادل بین انرژی دریافتی و مصرف به عنوان علت بروز کبد چرب که افزایش مرگ و میر همراه است معرفی شده و در نهایت این عارضه منجر به رسوب چربی در کبد شده و به مرور زمان عملکرد میتوکندری را مختل می کند.
در این میان نتایج یک مطالعه جدید انجام شده توسط مرکز تحقیقات دیابت (DZD) هلمهولتز مونیخ و بیمارستان دانشگاه توبینگن در کشور آلمان نشان می دهد که کدام سازگاری های مولکولی، به ویژه میتوکندری های کبدی را می توان در این فرآیند مشاهده کرد.
یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد اصلاح سبک زندگی با افزایش فعالیت بدنی برای پیشگیری و درمان کبد چرب بسیار موثر است. طی مطالعات فوق، اینکه ورزش منظم تا چه حد سازگاری کبد را با افزایش دریافت انرژی تغییر داده و این موضوع که ماهیچه های اسکلتی چه نقشی در این فرآیند دارند توسط دانشمندان موسسه شیمی بالینی و پاتوبیوشیمی در بیمارستان دانشگاه توبینگن و موسسه تحقیقات دیابت و بیماریهای متابولیک مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش سیناپرس در این مطالعات، محققان موسسه ژنتیک تجربی (IEG) و موسسه علوم تحلیلی لایبنیتز در دورتموند و موسسه فیزیک شیمی دالیان در چین نیز همکاری داشتند.
این یافته ها نشان داد که ورزش می تواند از بیماری کبد چرب ناشی از تغذیه بیش از حد جلوگیری کند. پژوهشگران در این مطالعه گروهی از موش ها را با رژیم غذایی پر انرژی تغذیه کرده و برخی از موش ها نیز ورزش های منطمی را انجام دادند. پس از شش هفته، محققان کبد و ماهیچه های حیوانات را از نظر تغییرات در پروتئوم میتوکندری، ترکیب چربی و عملکرد میتوکندری بررسی کردند.
نتایج این مطالعات نشان داد که آنزیم های فوق، به طرز قابل توجهی تجزیه گلوکز و فروکتوز در کبد و همچنین متابولیسم پیروات میتوکندری را تنظیم می کند. به گزارش سیناپرس، در نتیجه عملکرد این آنزیم، چربی کمتری در کبد ذخیره شده و لیپیدهای خاصی مانند گونه های دی اسیل گلیسرول کاهش پیدا می کند. علاوه بر این، کنترل گلوکز در موش های دارای فعالیت بدنی بهبود می یابد.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Molecular Metabolism منتشر شده است.
مترجم: زهرا همراز
No tags for this post.