کشف مجسمه رومی ۲ هزار ساله در ترکیه
به گزارش سیناپرس، گروهی از باستان شناسان در حال مطالعه و بررسی یک سایت باستانی در شهر بلاندوس هستند. بر اساس مستندات تاریخی، بلاندوس اولین بار توسط مقدونی هایی ساخته شد که پس از لشکرکشی اسکندر مقدونی به آناتولی، یا ترکیه کنونی مهاجرت کردند. ویرانه های این شهر باستانی، واقع در منطقه اولوبی (Ulubey) کنونی دراستان اوساک قرار دارد. این شهر یونانی نشین بعدها توسط رومیان اشغال شده و به عنوان بخشی از امپراتوری روم معرفی شد.
عملیات حفاری های باستان شناسی برای کشف این شهر که در سال ۲۰۱۸ آغاز شد، در حال حاضر بر روی منطقه ای متمرکز شده است که در آن معبدی متعلق به الهه اساطیری یونانی یعنی دیمتر Demeter قرار دارد.
بیرول جان، یکی از اعضای هیئت علمی گروه باستان شناسی دانشگاه اوساک، در این رابطه گفت که این تیم دو مجسمه را در حیاط معبد واقع در مرکز شهر کشف کرده اند. یکی از مجسمههای کشف شده ۱۸۵ سانتیمتر قد داشته و بدون سر بود، در حالی که دیگری سر، دست راست و هر دو پا نداشت.
سرپرست این تیم پژوهشی درباره این یافته ها گفت: ما هنوز نمی دانیم که آیا مجسمه ها مربوط به محل معبد هستند یا از تزئینات کنار خیابان محسوب می شوند. وی در ادامه توضیحاتش خاطر نشان کرد: تحقیقات بیشتر روی یافته ها ادامه دارد. هر دو مجسمه کشف شده از جنس مرمر بوده و نشان دهنده بدن یک مرد هستند. البته ما هنوز به طور مشخص نمی دانیم که این مردان در حقیقت چه کسانی هستند. این احتمال وجود دارد که این مجسمه ها نشان دهنده خدایان، امپراتورها یا دولتمردان محلی باشند.
به گزارش سیناپرس، وی با اشاره به اینکه مجسمه های کشف شده به سبک دوران رومی ساخته شده و از هنر این دوره الهام گرفته و خلق شده است، گفت: بر اساس شواهد باستان شناسی می توان ادعا کرد هنر مجسمه سازی از نیمه دوم قرن چهارم قبل از میلاد در اوج خود بوده است.
مترجم: نیروانا محمدحسینی
منبع: aa.com