کشف شهر باستانی ۲ هزار و ۳۰۰ ساله در زیر دریا
به گزارش سیناپرس، باستان شناسان دانشگاه سویل آثار باستانی جدیدی را در زیر دریا کشف کردند که می تواند معبد فینیقی- پونیسی ملقرت (خدای اصلی صور) باشد. بر اساس متون تاریخی، این معبد در نزدیکی شهر باستانی گدیر (کادیز کنونی) قرار داشت.
گزارش های تاریخی نشان می دهد رومیان این معبد را با عنوان معبد هرکول گادیتانوس (Hercules Gaditanus) می شناختند که در دوران باستان به عنوان یکی از مهم ترین سکونتگاه های غربی امپراتوری روم محسوب می شد.
قدیمیترین اشاره به این معبد در نوشتههای پولیبیوس مورخ یونانی (۲۰۰ سال قبل از میلاد) آمده است و در دوره های بعد مورخینی همچون پوزیدونیوس، فیلسوف رواقی در سال ۱۳۵ تا ۵۱ قبل از میلاد نیز به ان اشاره کرده اند. به گزارش سیناپرس، در این پژوهش، باستان شناسان دانشگاه سویا با همکاری موسسه میراث تاریخی اندلس، بررسی اعماق دریا با کمک سیستم امواج صوتی LiDAR را در منطقه ای بین شهرهای ساحلی کامپوسوتو و سانکتی پتری اسپانیا انجام دادند.
منطقه بررسی شده شامل یک چشم انداز نیمه غوطه ور است که در آن مجموعه ای از موج شکن های این شهر باستانی، لنگر گاه ها، یک بندر و چندین ساختمان بزرگ دیده می شود. با ترکیب دادههای اکتشافات قبلی در منطقه، اعضای این تیم پژوهشی خطی ترسیم کردند که محدوده ای را بین دامنه های جزیره که کانال را از اقیانوس اطلس جدا میکند، مشخص می کند.
گفتنی است که باستان شناسان در این محل یک ساختار مستطیل شکل غرق شده در زیر آب پیدا کردند که ابعاد آن ۳۰۰ در ۱۵۰ متر بوده و ممکن است با اطلاعاتی که نویسندگان باستانی از این شهر ارائه کرده اند، مطابقت داشته باشد.
در خاتمه گفتنی است باستان شناسان قصد دارند بررسی های دقیق باستان شناسی این منطقه را با انجام حفاری های زمینی و بررسی های مبتنی بر باستان شناسی زیر آب انجام دهند. هدف اصلی این مطالعات، تعیین گاه شماری و عملکرد هر یک از سازه های کشف شده و بازسازی تاریخ منطقه عنوان شده است.
مترجم: احسان محمدحسینی
منبع: heritagedaily