شش نشانه اصلی در افرادی که ترس از طرد شدن دارند
به گزارش سیناپرس، طرد شدن احساسی است که هیچ فردی آن را دوست نداشته و ترس رخ دادن آن در افراد بسیاری ایجاد می شود. به گفته روانشناسان بین دوست نداشتن این احساس و احساس ناراحتی از طرد شدن تفاوت بسیاری است.
حساسیت فرد نسبت به طرد شدن می تواند در زمینه های مختلف زندگی متفاوت باشد. ممکن است فرد در محل کار احساس توانایی و انعطاف پذیری داشته باشد اما در روابط شخصی مانند دوستی یا روابط صمیمی نسبت به طرد شدن حساس بوده یا ممکن است فرد خود را در زندگی شخصی از نظر عاطفی قوی احساس کند اما از ترس ناکارآمد بودن در محل کار عملاً فلج شده باشد. در این میان برخی از حرفه ها زمینه ساز چنین ترس هایی هستند. به عنوان مثال، کارآفرینان، مشاوران املاک و هنرمندان از هر نوع، باید بیاموزند که اگر می خواهند در زمینه های انتخابی خود باقی مانده و پیشرفت کنند، چگونه با طرد شدن کنار بیایند.
به گزارش سیناپرس، در اینجا به شش نشانه بارز در افرادی که ترس از طرد شدن دارند، اشاره می کنیم. اگر هر یک از این ویژگی ها را در خود می شناسید، بهتر است حساسیت خود را نسبت به طرد شدن با دقت بیشتری بررسی کنید.
با ایجاد خودآگاهی دلسوزانه به حساسیت خود نسبت به طرد شدن، ممکن است از منظری سالم تر، انعطافپذیرتر و کم دردناک تر طرد شدن را درک کنید.
• واکنش بیش از حد: فردی که تنها در موقعیت های مبهم زندگی از جمله موقعیت شغلی – اجتماعی و غیره احساس ترس از طرد شدن نداشته و پا فراتر گذاشته و به طرد شدن های کوچک زندگی خود نیز واکنش نشان دهد، فردی است که همواره ترس از طرد شدن دارد.
• ناتوانی در حرکت رو به جلو: یکی از راه هایی که افراد بیش از حد به این موضوع واکنش نشان می دهند این است که بیش از حد درباره شکست خوردن یا طرد شدن فکر می کنند. این زیاد فکر کردن، ترس ایجاد می کند.
• پاسخ دادن با خشم شدید: ممکن است ترس از طرد شدن با عصبانیت و خشم همراه باشد. این راهی برای مبارزه با ترس یا تلاش برای غلبه بر آن است. در حالی که خشم می تواند بیشتر از ترس احساس قدرت کند، خشم فرد را به جای تمرکز روی کشمکش های درونی خود، روی طرف مقابل متمرکز می کند و ممکن است مشکلات بیشتری در روابط وی ایجاد کرده و باعث شود هرگز مشکل ترس های خود را حل نکند.
• مراقبت در برابر قضاوت: بسیاری از افرادی که با احساس بی کفایتی یا بی لیاقتی دست و پنجه نرم می کنند، نسبت به طرد شدن حساس هستند. آنها که انتظار طرد شدن دارند، طبیعتاً با کناره گیری اجتماعی از شدت توجه دیگران و از قضاوت شدن در امان می مانند. اما ممکن است با اجتناب از قضاوت، از برقراری ارتباط با دیگران خودداری کرده و همین مسئله همواره ترس طرد شدن را باقی نگه دارد.
• پاسخ دادن با نگرش «آزارم نمی دهد»: به نظر می رسد برخی افراد کاملاً به آنچه دیگران فکر می کنند بی تفاوت بوده و در واقع فقط ظاهر آنها فریبنده است. آنها نمی خواهند از قضاوت یا طرد شدن ناراحت شوند، بنابراین وانمود می کنند که اهمیتی به آن نمی دهند. اما این احساس اغلب قابل کنترل نیست و به روشهای غیرمستقیم مانند احساس افسردگی یا اضطراب بدون دلیل یا حالت تدافعی در روابط نشان داده می شود.
• مستقل و خودکفا بودن: افراد بسیار خودکفا نیز بیش از آنچه به نظر می رسند به قضاوت حساس هستند. اگرچه آنها از طرد شدن هراسی ندارند، اما این عدم نگرانی محصول اجتناب از آن است. به گزارش سیناپرس، یکی از پیامدهای این سبک مقابله با طرد شدن احتمالی این است که فرد از نظر عاطفی احساس تنهایی می کند. آنها اغلب حتی نمی دانند که تنها هستند. درعوض، ممکن است بیشتر از بی حوصلگی یا بی قراری آگاه باشند.
مترجم: لیلی دهقان پور
منبع: psychologytoday