اگر چه استفاده از این آنزیم در بدن انسان هنوز در مراحل ابتدایی خود است، اما بسیاری از متخصصان پیشبینی میکنند که مهندسی کردن ژنوم انسان امری اجتنابناپذیر است.
آزمایش بر روی ژنهای انسانی کاری گران و پرچالش است، و هیچ کس کاملا مطمئن نیست که آیا تغییرات ژنی ایجاد شده اثر مورد نظر را برجای خواهند گذاشت یا خیر. به تازگی دانشمندان کانادایی یک برنامه رایانهای به نام «دیپ ژنومیکز» توسعه دادند که میتواند اثرات احتمالی و مختلف ناشی از دستکاری ژنتیکی را تخمین بزند.
درک این که ژنها چگونه کار میکنند دشوار است، به این دلیل که آنها در ارتباط مستقیم با سایر ژنها هستند و میتوانند یکدیگر را تحریک کنند و یا مولکولهای مختلفی برای استفاده توسط بدن تولید کنند. پژوهشگران تلاش کردهاند با درک این روابط درمان موثرتری برای مشکلات پزشکی مختلف از سرطان گرفته تا اسکیزوفرنی پیدا کنند. این کار توسط «یادگیری عمیق»، استفاده از مجموعه دادهای عظیمی از اطلاعات ژنتیک افراد با جهشهای مختلف، امکانپذیر است. نرمافزار دیپ ژنومیکز میتواند یاد بگیرد که چگونه سلولها کدهای ژنتیک یکدیگر را میخوانند و چه مولکولهایی ایجاد میکنند.
این اطلاعات میتواند برای درمان پزشکی فوق دقیق و ویرایش ژنتیکی بسیار مفید باشند. بنیانگذار دیپ ژنومیکز، برندان فری میگوید: «ما میتوانیم از این الگوریتم برای تعیین بازده درمانها و پیشبینی اثرات آنها استفاده کنیم.»
No tags for this post.