ساخت روبات پرنده با الهام از طوطی
به گزارش سیناپرس، پرندگان توانایی فرود آمدن و نشستن روی هر شاخه ای را دارند، صرف نظر از شکل، اندازه و بافت شاخه های درختان، می توانند روی آن ها فرود آیند. به تازگی ، محققان دانشگاه استنفورد از این پرندگان برای طراحی روباتی پرنده الهام گرفته اند که می تواند برای انجام تحقیقات زیست محیطی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
این پژوهشگران موفق به ساخت نوعی روبات پرنده دارای هوش مصنوعی شدند که "SNAG" نام دارد. این روبات، حرکات پرندگان واقعی را برای نشستن روی سطوح مختلف و حمل اشیا تقلید می کند.
ویلیام رودریک، از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی و فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد در این رابطه می گوید: تقلید از نحوه پرواز و نشستن پرندگان آسان نیست. میلیونها سال تکامل، باعث شده تا برخاستن و فرود آمدن، حتی در میان پیچیدگی و تنوع شاخه های درختان جنگل ها برای این موجودات کاری آسان محسوب شود.
در این مطالعه دانشمندان از ویژگی های فیزیکی و توانایی های خاص پرندگان استفاده کردند تا حرکات روبات را تا حد امکان واقعی کنند. در این مطالعه از پنج دوربین پرسرعت برای ضبط حرکات طوطیها در هنگام پرواز و فرود آمدن روی سطوح مختلف استفاده شد. به گزارش سیناپرس، سکوهای فرود مورد استفاده در این پروژه حاوی حسگرهایی بودند که حرکات فیزیکی مرتبط با فرود، نشستن و برخاستن پرندگان را ثبت می کردند.
ویلیام رودریک در این رابطه می گوید: آنچه ما را شگفت زده کرد این بود که طوطی ها صرف نظر از اینکه روی چه سطوحی فرود می آمدند، همان مانور هوایی همیشگی را انجام دادند. آنها به پاهایشان اجازه می دهند تا تنوع و پیچیدگی بافت سطوح مختلف را کنترل کنند.
بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه، محققان روباتی ساختند که می تواند به اطراف پرواز کرده، اشیاء را گرفته و حمل کند و البته به خوبی روی سطوح مختلف فرود آید.به گزارش سیناپرس، روبات SNAG به جای استخوان دارای ساختارها و موتورهای ساخته شده توسط چاپگرهای سه بعدی است که با کمک عضلات و تاندون های مصنوعی به وی امکان تقلید حرکت پرندگان را می دهد.
هر یک از پاهای SNAG بر پایه پاهای یک شاهین شاهین ساخته شده و مجهز به موتورهایی برای حرکت به جلو و عقب و گرفتن اجسام است. این ساختار ویژه به SNAG امکان می دهد تا پنجه های خود را با سرعت بالا باز و بسته کند.به گزارش سیناپرس، در ادامه، توانایی های SNAG با استفاده از یک سیستم ریلی آزمایش شد که آن را در سطوح مختلف، با سرعت ها و جهت گیری های از پیش تعریف شده، اشیایی به آسمان پرتاب شد. این پرنده رباتیک با موفقیت اشیای فوق، از جمله یک آدمک طعمه، یک کیسه لوبیا و یک توپ تنیس را در هوا گرفت.
گفتنی است برنامه های بی شماری برای استفاده از این روبات در نظر گرفته شده است که از جمله مهمترین این موارد می توان به انجام عملیات جستجو و نجات و نظارت بر آتش سوزی اشاره کرد. علاوه بر موارد فوق می توان از این روبات پرنده برای به دست آوردن درک بهتری از زیست شناسی پرندگان و تحقیقات زیست محیطی نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، پژوهشگران توانستند با اتصال سنسور دما و رطوبت به این روبات، شرایط اقلیمی برخی مناطق جنگلی دوردست را مطالعه کنند.
مترجم: یوسف دراوی زاده
منبع: studyfinds