نجات کودکان ازابتلا به آسم با مصرف ماهی
به گزارش سیناپرس، آسم یکی از علل اصلی بستری شدن کودکان در بیمارستان و مراجعه به اورژانس است. طبق داده های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری، تخمین زده می شود که از هر ۱۲ کودک یک نفر از بیماری تنفسی یا آسم رنج می برند. شواهد نشان می دهد که یک رژیم غذایی سالم می تواند درمانی بالقوه برای آسم دوران کودکی باشد.
طبق تحقیقات اخیر، کودکانی که ماهی بیشتری در طول هفته می خورند ممکن است کمتر در معرض ابتلا به این بیماری باشند. پیش از این مطالعات نشان داده اند که بیشتر موارد آسم بزرگسالان در دوران کودکی شروع می شود. اکنون دانشمندان بریتانیایی به این نتیجه رسیده اند که خوردن مقدار زیادی ماهی سالمون، آزاد و ساردین می تواند خطر ابتلا به این بیماری را در کودکان کاهش دهد.
آنها معتقدند کسانی که بیشترین مصرف اینگونه ماهی ها را در برنامه غذایی خود دارند می توانند خطر ابتلا به آسم، این بیماری تهدید کننده زندگی را به نصف کاهش دهند.
علاوه بر این، تحقیقات پیشین نشان می دهد، کودکان مبتلا به آسم که از رژیم غذایی مدیترانه ای غنی شده با ماهی های چرب پیروی می کنند، عملکرد ریه بهتری دارند. غذاهای دریایی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ سالم هستند. به گزارش سیناپرس، انواع روغنی که شامل ماهی آزاد، قزل آلا و ماهی تن تازه نیز می شود، بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا ۳ را دارند.
اسیدهای چرب امگا ۳ برای تقویت خلق و خو و کاهش خطر افسردگی بسیار مفید است. این مواد برای عملکرد صحیح مغز و بدن ضروری بوده و از زوال عقل، دیابت و آرتریت نیز جلوگیری می کنند.
به گزارش سیناپرس، آسم، شایع ترین بیماری مزمن در دوران کودکی است و هنوز روش پیشگیری از ابتلا به آن به دست نیامده است. پروفسور سیف شاهین (Seif Shaheen)، استاد دانشگاه کوئین مری لندن و از محققان این پروژه تحقیقاتی در این رابطه می گوید: ممکن است یک رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلا به آسم را افزایش دهد، اما تاکنون بیشتر مطالعات، نقش رژیم غذایی در آسم را در مدت زمان کوتاهی اندازه گیری کرده اند. درحالی که ما با شناسایی رژیم غذایی گروهی از کودکان و سپس پیگیری آن طی سال های متمادی، در نظر داشتیم ببینیم چه کسانی به آسم مبتلا شده و چه کسانی مبتلا نشدهاند.
در این پروژه تحقیقاتی، داده های بیش از ۴۵۰۰ کودک بریتانیایی مورد بررسی قرار گرفت. کودکانی که بیشترین وعده های غذایی از ماهی را در رژیم غذایی خود داشتند، ۵۱ درصد کمتر از همتایان خود، در پایین ترین نقطه خطر ابتلا به آسم قرار داشتند. به گزارش سیناپرس، در ضمن اسیدهای چرب در این افراد بالاتر از دیگران بود.
در خاتمه گفتنی است اعضای این تیم تحقیقاتی برای دور جدید مطالعات خود در نظر دارند مشخص کنند آیا خوردن ماهی می تواند از حملات آسم جلوگیری کند یا خیر.
شرح کامل این پژوهش و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله تنفسی اروپا (European Respiratory) منتشر شده است.
مترجم: فاطمه کردی
No tags for this post.