به گزارش سیناپرس، حتما تا به حال به نوع ایستادن خاص ورزشکارانی مانند کریستیانو رونالدو پیش از زدن ضربات آزاد دقت کرده اید. این رفتار در دنیای ورزش بدون سابقه نبوده و برای مثال مایکل جردن، افسانه بزرگ لیگ بسکتبال ان بی ای، عادت به انجام آیین خاصی قبل از هر پرتاب آزاد داشت به طوریکه پاها را به اندازه عرض شانه باز کرده، توپ را در دستانش چرخانده و آن را سه بار به زمین می کوبید و سپس یک بار دیگر توپ را در حالی که روی حلقه تمرکز کرده بود می چرخانید و در نهایت پرتاب اصلی را انجام می داد.
امروزه، تحقیقات جدید نشان می دهد که روال های مشابه با آنچه مایکل جردن در زمان پیش از پرتاب انجام می داد، می تواند عملکرد ورزشی را بهبود بخشد.به گزارش سیناپرس، در واقع، بسیاری از ورزشکاران حرفه ای دارای یک تمرین آماده سازی جسمی و ذهنی قبل از اجرای نهایی هستند که به اختصار (PPR) نامیده می شود که می تواند شامل حرکات فیزیکی یا تمرکز افکار باشد.
پیتر گروپل (Peter Gröpel)، روانشناس ورزشی دانشگاه وین اتریش و محقق ارشد این پژوهش معتقد است: روالهایی مانند تمرین مایکل جردن پیش از پرتاب نهایی میتواند تمرکز را تقویت کرده و به فرو رفتن در وضعیت ذهنی بهینه برای عملکرد بهتر کمک کند.
گروپل و تیم تحقیقاتی او داده های ۸۰۰ ورزشکار در ۱۵ رشته ورزشی را تجزیه تحلیل کرده و دریافتند که پس از یادگیری و استفاده ورزشکاران از PPR، عملکرد آنان به طور قابل توجهی بهبود می یابد و ورزشکارانی که دارای تمرین آماده سازی جسمی و ذهنی قبل از اجرای نهایی هستند، بازدهی بهتری نسبت به سایر ورزشکاران دارند.
نتایج این تحقیقات در شرایط مختلف از جمله محیط آزمایشگاهی و حتی در مسابقات ورزشی واقعی، در موقعیتهای با استرس و بدون فشار و بدون احتساب سن، جنسیت، سطح مهارت، نوع روتین و مدت زمان یادگیری این روال، ارزیابی و بررسی شد.
به گزارش سیناپرس، در ادامه این تحقیقات، گروپل در یک بیانیه خبری گفت: تحقیقات ما نشان می دهد که استفاده از تمرین آماده سازی جسمی و ذهنی قبل از اجرای نهایی ، عملکرد را بدون توجه به اینکه چقدر ساده یا پیچیده باشد، بهبود می بخشد.
او همچنین افزود: این حرکت مزیتی در هر رشته ورزشی محسوب شده و به ورزشکار چند ثانیه زمان آماده سازی می دهد مانند حرکات قبل از زدن سرویس در تنیس یا زدن توپ در ورزش گلف. در همین راستا تحقیقات اثرات مثبتی را در انواع مختلف رشته های ورزشی، رده های سنی، سطوح مهارت و هر دو جنسیت نشان داده است.
به گفته پژوهشگران این مطالعه، یافته های این پژوهش می تواند ورزشکاران، مربیان و روانشناسان ورزشی را به یادگیری و استفاده از این تمرین آماده سازی جسمی و ذهنی در تمرینات تشویق کند.به گزارش سیناپرس، اطلاعات بیشتر و تکمیلی این پژوهش در آخرین شماره مجله International Review of Sport and Exercise Psychology منتشر شده است.
مترجم: احسان محمدحسینی
No tags for this post.