کشف اثر انگشت مغزی توسط دانشمندان

به گزارش سیناپرس، اثر انگشت هر شخص، نشانه ای فوق العاده منحصر به فرد است که فقط متعلق به آن شخص بوده و نمونه آن در انگشتان دست شخص دیگری وجود ندارد. به گفته دانشمندان، مغز هر شخص نیز به اصطلاح «اثر انگشت» ویژه خود را داشته و تحقیقات جدید نشان می دهد که می توان آن را بسیار سریع تر از آنچه پیش از این تصور می شد، پیدا کرد.

تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ییل نشان داد که کانکتوم ها، نقشه ای از شبکه عصبی مغز، این «اثر انگشت» منحصر به فرد هر شخص را تولید می کنند. آنها توانستند یک فرد خاص را صرفاً بر اساس اسکن مغز گروهی از افراد شناسایی کنند.به گزارش سیناپرس، انریکو آمیکو (Enrico Amico)، دانشمند مؤسسه فناوری فدرال سوئیس لوزان در سوئیس، از این تحقیق استفاده کرده و تصمیم گرفت آن را بهبود بخشد.

وی در یک مصاحبه خبری گفت: « من شبکه‌ ها و ارتباطات درون مغز و به ‌ویژه پیوندهای بین نواحی مختلف را بررسی ‌کردم تا بینش بیشتری در مورد چگونگی کارکرد آنها به دست آورم. ما این کار را عمدتاً با استفاده از اسکن‌ های MRI که فعالیت مغز را در یک دوره زمانی مشخص اندازه‌ گیری می‌ کند، انجام می ‌دهیم.» در ضمن وی از این اسکن ها برای ایجاد نمودارهایی استفاده کرده که به طور دقیق کارهای مغز را خلاصه می کرد.

این پژوهشگر در توضیحات بیشتر خود گفت: تا به حال، دانشمندان علوم اعصاب با استفاده از دو اسکن MRI که در یک دوره نسبتاً طولانی گرفته شده، اثر انگشت مغز را شناسایی کرده اند اما آیا واقعاً این اثر انگشت‌ها بعد از پنج ثانیه ظاهر می ‌شوند یا به زمان بیشتری نیاز دارند؟به گزارش سیناپرس، آمیکو پس از آزمایش این نظریه متوجه شد که یک نتیجه دقیق را می توان در یک دقیقه و ۴۰ ثانیه تعیین کرد. وی همچنین دریافت که سریعترین اثر انگشت مغز، در اطراف چشم ایجاد شده و اطلاعات منحصر به فرد را به موقع آشکار می کند. 

آمیکو مایل است اسکن عصبی بیماران سالم را با افراد مبتلا به آلزایمر مقایسه کند. وی معتقد است که تشخیص بیماری های عصبی را می توان با استفاده از اثر انگشت مغز کشف کرد. بر اساس یافته‌ های اولیه آمیکو، به نظر می‌ رسد، ویژگی‌ هایی که اثر انگشت مغز را منحصر به‌ فرد می ‌کند، با پیشرفت بیماری به‌ طور پیوسته ناپدید شده و شناسایی افراد بر اساس اتصالات آنها سخت تر می شود. گویی یک فرد مبتلا به آلزایمر هویت مغزی خود را از دست می دهد.
این تحقیق می تواند همچنین برای کمک به افرادی که از سکته مغزی، اوتیسم و حتی اعتیاد به مواد مخدر رنج می برند، استفاده شود. در ضمن هر چیزی که می تواند به مغز آسیب برساند را می توان با نگاه کردن به اثر انگشت منحصر به فرد مغز بهتر درک کرد.

شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله پیشرفت های علم (Science Advances) منتشر شده و در دسترس علاقه مندان قرار دارد. 

مترجم: مریم عالمی
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا