نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران

 به مناسبت رشادت‏ ها و دلاور مردی‏های نیروی دریایی ارتش در دفاع از جزایر، بنادر، سواحل و شهرهای جنوبی به ویژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آب‏های نیلگون خلیج فارس در دوران جنگ تحمیلی و انهدام نیروی دریایی دشمن بعثی، در همان آغاز جنگ، با تایید حضرت امام خمینی(ره)، هفتم آذر، سالروز حماسه آفرینی ناوچه موشک انداز پیکان، به عنوان روز نیروی دریای ارتش نام گرفت تا همه ساله، حماسه با شکوه دریادلان نیروی دریایی و یاد شهدای عزیز و گرانقدر این نیرو گرامی داشته شود. هفتم آذر، تبلور ایثارو جان فشانی‏های پرسنل قهرمان و جان بر کف نیروی دریایی مهین اسلامی ایران در برقراری ثبات وامنیت در آب‏های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان می‏باشد. این نیرو با یگان‏های شناور دریایی، تفنگداران و تکاوران، اسکادران‏های هواناو و هوادریا، واحدهای پروازی نیرو و با غواصان ورزیده و… هر نوع فعالیتی از سوی دشمن را در محدوده قانونی خود خنثی خواهد کرد.
به مناسبت موفقیت نظامیان نیروی دریایی ایران و به ویژه مقاومت ناوچه پیکان در برابر حمله دریائی و هوائی ارتش عراق در ۷ آذر ۱۳۵۹، با تأیید امام خمینی (ره) ، این روز، روز نیروی دریایی نامگذاری شد.

ویلیام فرود متولد ۲۸ نوامبر ۱۸۱۰ به دنیا آمد.وی  مهندس انگلستانی و متخصص هیدرودینامیک بود. وی اولین بار قوانینی جهت نیروی مقاومت آب در برابر کشتی‌ها ارائه کرد. فرود در مه ۱۸۷۹ درگذشت.

باربارا مورگان، فضانورد اهل ایالات متحده آمریکا است که در ۲۸ نوامبر ۱۹۵۱ میلادی دبه دنیا آمد. وی در مأموریت اس‌تی‌اس-۱۱۸ حضور داشته است.

راسل آلن هالس متولد ۲۸ نوامبر ۱۹۵۰ یک فیزیکدان آمریکایی است که برنده جایزه نوبل فیزیک با مشارکت مشاور تزش جوزف تیلور در سال ۱۹۹۳ است. آنها این جایزه را به خاطر تحقیقاتشان در مورد «پژوهش درباره نیروهای گرانشی ناشی از تپ‌اخترها» دریافت کردند. او یک متخصص در مطالعات تپ اختر و امواج گرانشی شد.هالس وهمکارش تیلور در سال ۱۹۹۳، به صورت مشترک موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک برای کشف اولین باینری تپ اختر شدند.

ماری فیرفکس سومروایل متولد۲۶ دسامبر ۱۷۸۰ بود. وی یک دانشمند همه چیز دان و نویسندهٔ مقالات علمی اسکاتلندی بود.او در زمانی زندگی می‌کرد که مشارکت‌های زنان در علم دلسردکننده بود.او ریاضیات و نجوم را مطالعه می‌کرد،و دومین دانشمند زنی بود که در انگلستان پس از کارولین هرشل به رسمیت شناخته شد.وی ۲۸ نوامبر ۱۸۷۲ درگذشت.

محمد بن علی هروی نحوی ولغوی شهیر، معروف به مؤذن، از ادبای قرن پنجم هجری قمری بوده است. وی دارای آثار قلمی از جمله اسماء الاسد، اسماء السیف و التلویح فی شرح الفصیح می‏باشد. وفات وی در قاهره روی داد.

 

خروج از نسخه موبایل