نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آموکسی سیلین برای سرما خوردگی کودکان بی تاثیر است

به گزارش سیناپرس، یکی از شایع ترین بیماری هایی که توسط پزشکان مراقبت های اولیه در بین کودکان درمان می شود، سرماخوردگی است. مدتهاست که در مورد اینکه آیا آنتی بیوتیک ها در درمان کودکان مبتلا به عفونت قفسه سینه موثر هستند یا خیر، بحث وجود دارد.

در حال حاضر، پژوهشگران در مطالعه جدیدی به این نتیجه رسیده اند که آموکسی سیلین، آنتی بیوتیکی که معمولاً در این موارد تجویز می شود، در کودکان مبتلا به سرماخوردگی و دارای عفونت قفسه سینه تأثیر کمی دارد و در واقع به درمان آنها کمکی نمی کند.

در راستای این پژوهش، محققان دانشگاه ساوتهمپتون آزمایش کردند که آیا آموکسی سیلین طول علائم عفونت قفسه سینه را در کودکان مبتلا به سرماخوردگی کاهش می دهد یا خیر. این مطالعه شامل ۴۳۲ کودک شش ماهه تا ۱۲ ساله مبتلا به عفونت قفسه سینه بدون عارضه بود. به گزارش سیناپرس، طی این مطالعه به نیمی از آنها دارونما و به سایر افراد، آموکسی سیلین، سه بار در روز به مدت یک هفته داده شد. والدین برای ثبت علائم روزانه فرزندشان و همچنین یک معاینه فیزیکی در شروع و پایان هفته، اطلاعات را در یک دفترچه یادداشت کردند.

نتایج نشان می‌ دهد که آموکسی سیلین در کمک به بهبود زودتر بیماران موثر نبوده است. به گفته محققان، کودکانی که این نوع خاص از آنتی‌ بیوتیک را مصرف می کردند تنها ۱۳ درصد سریع ‌تر بهبود یافتند. در نهایت زمان مورد نیاز برای مراقبت از کودکان در هر دو گروه مشابه بود.

پاول لیتل (Paul Little)، از پژوهشگران این مطالعه، در بیانیه ای اعلام کردند: کودکانی که برای درمان عفونت قفسه سینه ناشی از سرماخوردگی، نه ذات الریه، آموکسی سیلین مصرف می کنند خیلی سریع تر بهبود پیدا نکرده و حتی مصرف این دارو می تواند برای آنها مضر هم باشد. استفاده بیش از حد از آنتی‌ بیوتیک‌ ها در مراقبت‌ های اولیه، به‌ ویژه زمانی که بی‌ اثر هستند، می ‌تواند منجر به عوارض جانبی و ایجاد مقاومت آنتی ‌بیوتیکی در بزرگسالی شود. در این شرایط توصیه می شود اگر پزشک با معاینه بیمار، عفونت وی را مشکوک به ذات الریه تشخیص دهد می تواند آنتی بیوتیک تجویز کند در غیر این صورت مصرف آن مجاز نیست. 

به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش ها و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره The Lancet منتشر شده و قابل مشاهده و دسترس است. 

مترجم: زهرا همراز
منبع: studyfinds 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل