تشخیص بیماری های مغزی با اسکن های جدید

در یک مرکز تحقیقاتی در پرتغال جدید ترین نسل اسکنرهای ام آر آی طراحی شده که قادر به نفوذ در عمیق ترین بخش های بدن است . این اسکنرهای بسیار پیشرفته، قدرتی ده برابر اسکنرهای فعلی دارد .

پژوهشگران مرکز تحقیقات شامپلی مائود (Champalimaud) در لیسبون پرتغال در مصاحبه مطبوعاتی اعلام کردند که این دستگاه های جدید به دانشمندان اجازه می دهد تا سرطان و بسیاری از بیماری های عصبی را بسیار سریع در مراحل اولیه تشخیص دهند . این دستگاه ها امکان بررسی و مطالعه در بخش های پیچیده و ناشناخته مغز انسان را برای محققان و دانشمندان فراهم می کند .

در حال حاضر از این اسکنرها که دارای فن آوری خاصی هستند ، تنها حدود ده اسکنر در سطح دنیا وجود دارد که به پروژه های تحقیقاتی کمک می کند .

محققانی که در لیسبون در حال آزمایش بر روی جانوران هستند، اعلام کردند که در حقیقت این دستگاه ها به دست آوردن بینش و آگاهی بیشتر نسبت به سیستم های حیاتی بدن جانوران و انسان را میسر می سازد . پژوهشگران تاکید کردند که این دستگاه هیچ خطری برای بدن انسان نخواهد داشت .

نوآم شِمِش (Noam Shemesh) سرپرست تیم پژوهش مرکز تحقیقات شامپلیود در رابطه با کارکرد این دستگاه ها در تشخیص زودهنگام سرطان ها می گوید : « در اسکنرهای معمولی تصاویر نخاع به اندازه کافی واضح نیست و خیلی از جزئیات را نمی توان دید اما با این اسکنر پیشرفته ، کنتراست تصویر بسیار بالا بوده و بسیاری از جزئیات خیلی ظریف نیز قابل مشاهده خواهد بود . »

او در ادامه توضیحاتش افزود : « در بسیاری از بیماری های مهم ستون فقرات همچون بیماری ام اس، در آغاز بیماری، تغییرات بسیار ریزی در ساختار نخاع ظاهر می شود. به طور نمونه ممکن است قطر سلول های نخاع تغییر کند .

ما می توانیم با این دستگاه پیش بینی کنیم که آیا شخصی خاص به یک بیماری دچار خواهد شد یا این که در مراحل اولیه بیماری قرار دارد . البته اگر ما بتوانیم بیماری را در مراحل اولیه اش تشخیص دهیم احتمال این که آن را درمان کنیم ، افزایش پیدا می کند . »

در حال حاضر تجزیه و تحلیل جامعی از برخی بیماری های مغزی در حال انجام بوده که به طور قطع پس از مرگ انسان و با برش مغز قابل بررسی است . البته این فن آوری جدید می تواند این روند بررسی را تغییر دهد .

در مرکز تحقیقات شامپلیود یک دستگاه کوچک تر به محققان کمک می کند تا مغز را در انسان زنده  به طور کامل اسکن کنند. در واقع این مساله پژوهشگران را قادر می سازد تا به بررسی تغییرات ساختاری مغز  در طول دوران افسردگی بپردازند .

اکتارینا وینیک (Ekaterina Vinnik) یکی دیگر از پژوهشگران مرکز شامپلیود در رابطه با کاربرد این اسکنر در بیمارهای افسرگی می گوید : « افسردگی یک بیماری بسیار شایع است و یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان به حساب می آید و  یکی از مشکلات اصلی در درمان این بیماری این است که متخصصان راهی برای انتخاب درمان آن ندارند . در فرد افسرده ، ساختار ، شکل و اندازه سلول ها تغییر می کند . با این روش ما می توانیم تغییرات را بدون آسیب رساندن به بیمار مشاهده کنیم . این روش می تواند در آینده به متخصصان در تشخیص و انتخاب روش درمان افسردگی کمک کند . »

تشخیص زودهنگام بیماری ها به درمان بهتر و سریع بیماری کمک می کند و با این عمل تغییر بزرگی در علم پزشکی ایجاد خواهد شد . در واقع با تشخیص زودهنگام ، درمان هدفمند می تواند شانس بهبودی بیمار را افزایش دهد .

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا