تشخیص دقیق بیماری های خونی به کمک هوش مصنوعی

به گزارش سیناپرس، در حال حاضر متخصصان در سراسر جهان از میکروسکوپ های نوری برای تجزیه و تحلیل و طبقه بندی نمونه های سلول های مغز استخوان استفاده می کنند. این روش برای تشخیص بیماری های خونی بیش از ۱۵۰ سال پیش ایجاد شد، اما بسیار پیچیده و دشوار بوده و در عین حال نیاز به زمان زیادی دارد. این روش به ویژه زمانی که پزشکان در جستجوی سلول‌ های نادر اما از نظر تشخیصی مهم هستند، کاری پر زحمت و وقت‌ گیر است.

به تازگی تیمی از پژوهشگران در مرکز هلمهولتز مونیخ (Helmholtz Munich) در حال توسعه فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی برای تشخیص دقیق بیماری های خون هستند. هدف آنها تسهیل تجزیه و تحلیل سلول های مغز استخوان در زیر میکروسکوپ است. به گزارش سیناپرس، طی این پروژه تحقیقاتی، محققان بزرگترین پایگاه داده منبع باز را روی تصاویر میکروسکوپی سلول های مغز استخوان توسعه دادند. آنها از این اطلاعات به عنوان مبنایی برای ایجاد یک مدل هوش مصنوعی با پتانسیل بالا برای تشخیص های معمول در پزشکی استفاده می کنند.

به باور پژوهشگران، هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که روش فوق را تقویت کند البته برای آموزش الگوریتم هوش مصنوعی نیاز به وجود بانک اطلاعاتی وسیع با کیفیت بالا است. این پایگاه داده ها شامل بیش از ۱۷۰ هزار تصویر تک سلولی از بیش از ۹۰۰ بیمار مبتلا به بیماری های مختلف خونی است.به گزارش سیناپرس، این پروژه با همکاری بیمارستان دانشگاهی LMU مونیخ و آزمایشگاه سرطان خون MLL این شهر انجام می شود.

کریستین ماتک، سرپرست این تیم تحقیقاتی در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد: در این پایگاه داده ، ما یک شبکه هوشمند ایجاد کرده‌ایم که از الگوریتم‌ های یادگیری ماشین قبلی برای طبقه ‌بندی سلول‌ ها بهره جسته و از نظر دقت و همچنین از نظر قابلیت تعمیم، به طرز بسیار بهتری عمل می‌ کند. شبکه عصبی عمیق یک مفهوم یادگیری ماشینی است که به طور خاص برای پردازش تصاویر طراحی شده است.

در حال حاضر هدف محققان این است که پایگاه داده سلولی مغز استخوان خود را به میزان بیشتری گسترش دهند تا طیف وسیع تری از یافته ها را به دست آورده و مدل خود توسعه دهند.
به گزارش سیناپرس،  کارستن مار، از پژوهشگران ارشد این تیم تحقیقاتی، می‌گوید: این پایگاه داده و مدل طراحی شده آن به ‌طور رایگان برای اهداف تحقیقاتی و آموزشی در دسترس همه متخصصین جهان قرار دارد.

مترجم: زهرا همراز
منبع: news-medical.net

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا