نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تدوین سند جامع توسعه دریایی کشور با همکاری 16 دستگاه در مراحل نهایی

 دکتر منصور کبگانیان شب گذشته در محل شورای عالی انقلاب فرهنگی پس از جلسه شصت و پنجم ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران به تشریح مصوبات این جلسه پرداخت و گفت: دستور نخست این جلسه مربوط به گزارش از پیشرفت تدوین سند جامع توسعه دریایی کشور بود، این سند از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تاکنون اسناد ملی خوبی را در جلسات ستاد راهبری نقشه علمی کشور به تصویب رسانده ایم که برخی از این اسناد در اقتصاد دانش بنیان نقش کلیدی داشته است. 

وی بیان کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد راهبری نقشه جامع علمی برخی اسناد مصوب شده مانند سند هوافضا جنبه های راهبردی و استراتژیک مهمی داشته است، سند توسعه دریایی کشور نیز یک سند جامع است که هر دوخصوصیت را دارد. 

کبگانیان بیان کرد: دریاهایی که در کشور می توانیم استفاده کنیم نه تنها حوزه راهبری و استراتژیکی و دفاعی برای ما دارد بلکه می تواند منابع سرشار غذایی، اقتصادی و تجاری را برای کشور ایجاد کند. 

وی ادامه داد: این سند با توجه به اهمیت آن ارزش این را داشته که تاکنون بیش از دو سال تمام بر روی آن کار شود، تهیه این سند بر مبنای مطالبه مقام معظم رهبری در تیر ماه 92 آغاز شده و به صورت مکتوب از طرف ستاد راهبری اجرایی نقشه جامع علمی کشور به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ماموریت داده شد که با دعوت از تمامی دستگاه ها و سازمان ها که بالغ بر 16 دستگاه و وزارتخانه است در تدوین این سند کمک گرفته شود. 

وی افزود: خوشبختانه در مراحل نهایی تدوین این سند هستیم اما قبل از اینکه نسخه نهایی ارائه شود سوال وزیر راه و شهرسازی و سازمان بنادر و کشتیرانی که بخشی از این وزارتخانه است در این جلسه در خصوص بخش هایی از این سند ارائه شد. 

کبگانیان با اشاره به اینکه عمده مطالب تنظیم شده در سند مشترک است و همه مدافع کلیت سند هستند گفت: مطالب آماده شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت راه و شهرسازی در این جلسه ارائه شد و در بخش هایی که به ظاهر اختلاف نظر وجود داشت مطالب مطرح و قرار بر این شد تا ستاد نقشه جامع علمی کشور و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت راه و شهرسازی جلسه ای تا دو هفته آینده که جلسه شصت و ششم نقشه جامع علمی کشور است تلفیق در خصوص مطالب این سند انجام شود تا ما شاهد یک سند پیشنهادی در آینده نزدیک باشیم که باید سند نهایی برای اصلاح نهایی و تصویب و ابلاغ توسط ریاست جمهوری آماده شود. 

دبیر ستاد اجرایی سازی نقشه جامع علمی کشور در خصوص دستور دوم این جلسه گفت: دستور دوم مربوط به مطالبه مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان در دیدار با اساتید دانشگاه ها است، در این مطالبه رهبری علاوه بر تاکید نقشه جامع علمی کشور گلایه و کمبودی را در خصوص ناآشنا بودن اساتید و دانشجویان کشور با نقشه جامع علمی بود. 

وی افزود: در این مطالبه رهبری تاکید داشتند باید کاری شود که مسائل موجود در نقشه جامع علمی کشور به یک گفتمان ملی تبدیل شود، در رابطه با این موضوع بررسی طرح و توضیح بیانات مقام معظم رهبری در این خصوص، آسیب شناسی و پیشنهادهای اولیه در این جلسه بیان شد، با توجه اینکه این موضوع کار بسیار مهمی است بنابراین نمی خواستیم در این جلسه پیشنهاد نهایی ارائه شود زیرا در رابطه با این دستور از آموزش و پرورش گرفته تا محققات حوزه علمیه و اساتید دانشگاه ها با آن درگیر هستند و باید با استفاده از توان دستگاه های مربوطه نظرات در خصوص گفتمان سازی نقشه جامع علمی کشور صورت گیرد. 

کبگانیان یادآور شد: این جلسه به عنوان اولین جلسه گفتمان سازی نقشه جامع علمی کشور برگزار شد و مقرر گردید در جلسه آتی به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به تجربیات که دارند زمانی را برای استفاده از تجربیان آن ها اختصاص دهیم و در انتها بسته پیشنهادی که در آن استفاده از رسانه، استفاده از آموزش و پرورش، جهاددانشگاهی، وزارتخانه ها و بخصوص تک تک دانشگاه ها دیده شود این موضوع با برنامه ای تبدیل به یک گفتمان ملی گردد. 
وی یادآور شد در جلسه بعدی ستاد نقشه جامع علمی کشور سند جامع دریایی کشور و نیز فاز دوم گفتمان سازی نقشه جامع علمی کشور در دستور کار قرار خواهد گرفت. 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل