امید اردبیلی گفت: با حضور کارشناسان پایگاه ملی دادههای علومزمین در ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی گیلان، سامانه متادیتا و کاتالوگ سرویس راهاندازی و آموزش پرسنل این مرکز جهت استفاده از این سامانه انجام شد.
اردبیلی خاطر نشان کرد: با راهاندازی این سامانه و همکاری مراکز استانها بهزودی مرجعی کامل جهت جستجوی پیشرفته محصولات علومزمین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: سامانه فرا داده با ارائه مکانیزم ایجاد شناسنامه برای محصولات سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، همراه با مدیریت فرآیند تهیه و تولید داده، مانع از هرگونه دوبارهکاری شده و یک دستاورد بزرگ در حیطه ارائه دادههای علومزمین به شمار میرود.
مدیر پایگاه ملی دادههای علومزمین کشور تاکید کرد: سامانه "فراداده و کاتالوگ سرویس" به صورت جامع این امکان را به کاربران میدهد تا با ابزارهای پیشرفته جستجو و همچنین جستجوی یک محدوده مکانی مشخص، کلیه تولیدات در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور را در آن محدوده بر اساس نوع داده، شامل توصیفی (گزارشهاو…) و مکانی (دادههای نقشهایو…) دریافت کرده و بهمنظور دسترسی به دادههای مورد نیاز بر اساس سیاستهای تعریف شده از سوی این سازمان اقدام کند.
مسلم امانی، سرپرست ادارهکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کاسپین باختری(گیلان) نیز ضمن ابراز خرسندی از اجرایی شدن سامانه مذکور از مجریان این پروژه تقدیر کرد و گفت: این طرح میتواند گامی موثر در راستای ارائه صحیح تولیدات و دادههای زمینشناسی کشور باشد و به هر چه بهتر شدن گردآوری و متمرکز شدن اطلاعات سازمان کمک کند.
امانی خاطرنشان کرد: امید است دستگاههای اجرایی و مرتبط از اطلاعات تولید شده در این سازمان که در سامانه مذکور ارائه خواهد شد در پروژههای ملی و استانی به نحو احسن بهره ببرند تا از ثروت ملی در طرحهای بنیادی صیانت شود.