نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ابتکار: فضای نقد دولت فراهم شده است

 معصومه ابتکار روز سه شنبه در آئین رونمایی از برنامه مدیریت ذخیره گاه تنگ صیاد و سبزکوه در موزه محیط زیست فرخشهر در شهرکرد افزود: دولت با رویکرد افزایش نشاط و پویایی برای رسیدن به توسعه پایدار، اهداف مهم حفاظت منابع در کنار معیشت، گردشگری و توسعه پایدار در یک زیست گاه را مورد توجه دارد.

وی گفت: ثبت ذخیره گاه زیست کره تنگ صیاد استان چهارمحال و بختیاری توسط یونسکو یک اتفاق مهم برای ایران است که باعث ایجاد ظرفیتی بین المللی برای کشور و چهارمحال و بختیاری شده است. 

ابتکار اظهار داشت: پروژه ذخیره گاه تنگ صیاد و سبزکوه با اهداف حفاظتی، توسعه پایدار و تحقیقاتی و آموزشی به منظور جلوگیری از تغییرات برگشت ناپذیر و بهره برداری از منابع طبیعی بصورت پایدار در کمیته بین المللی و مشورتی اجلاس مدیران برنامه انسان و کره مسکون در بهمن ماه سال گذشته مصوب شد.

وی با تبیین نگرش ویژه دولت یازدهم به مسائل زیست محیطی، افزود: بی‎توجهی به محیط زیست در گذشته مهمترین معضل کشور بوده و باعث شده تا بسیاری از طرح‎ها بدون مطالعه و ارزیابی های زیست محیطی آغاز شود به طوری که کشور اکنون وضعیت مطلوبی از نظر شاخص‎های زیست محیطی ندارد.

معاون رییس جمهوری افزود: مدیریت این ذخیره گاه زیست کره ارزشمند و طبیعی استان در توسعه پایدار چهارمحال و بختیاری مبتنی بر دانش روز و فناوری جدید امکان پذیر است که نیاز به همکاری دانشگاهیان و هیاتهای علمی دارد.

ابتکار با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران گفت: برای رسیدن به اقتصاد سبز با توجه به ملاحظات زیست محیطی، همراهی و همفکری همه نهادها و جریانهای اجتماعی ضروری است.

وی بر تشکیل و راه اندازی اتاق فکری فعالان اقتصادی، دانشگاهیان، سازمانهای مردم نهاد و دولت در زمینه حفظ و حراست از محیط زیست تاکید کرد.

ذخیره گاه زیست کره، مناطق حفاظت شده طبیعی – زیستی بین المللی هستند که علاوه بر حفاظت، دستاوردهایی نظیر ارائه سایتهای مطالعاتی کم نظیر به دانشمندان و تجربه مهارت انسان در پشتیبانی از توسعه پایدار را نمایان می سازند. 

اعلام ذخیره گاه های زیست کره برای جلوگیری از تغییرات برگشت ناپذیر و بهره برداری ناپایدار از منابع طبیعی، در عین نیاز به بهره برداری از طبیعت(باتوجه به رشد روز افزون جمعیت) شکل گرفته است. 

منطقه حفاظت شده سبزکوه در 150 کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری و 30 کیلومتری شهر لُردگان قرار دارد. 

این منطقه با مساحت 56 هزار و 308 هکتار در محدوده شهرستانهای بروجن، لردگان و کیار واقع است. 

منطقه حفاظت شده سبزکوه نیز از سال 1365 بدلیل ظرفیت غنی گیاهی و جانوری و توپوگرافی ویژه به عنوان 'منطقه شکار ممنوع' تحت حفاظت قرار گرفت و پس از آن در سال 1369 به عنوان 'منطقه حفاظت شده' به تصویب شورای عالی حفاظت محیط زیست رسید. 

پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد نیز در سال 1349 از طرف شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید و شکار به عنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع اعلام شد. 

تنگ صیاد در سال 1352 با تصویب شورای عالی محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شد و در سال 1374 نیز چهار هزار و 372 هکتار از قسمت میانی آن به پارک ملی ارتقا یافت. 

منطقه حفاظت شده تنگ صیاد با مساحت 22 هزار و 896 هکتار و پارک ملی تنگ صیاد با مساحت چهار هزار و 372 هکتار جزو مناطق تحت حفاظت محیط زیست استان قرار دارد. 

منطقه تنگ صیاد در 10 کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. 

به گزارش ایرنا، رونمایی از برنامه مدیریت ذخیرگاه زیست کره سبزکوه و تنگ صیاد و همچنین افتتاح چند طرح زیست محیطی از برنامه های سفر یکروزه رییس سازمان حفاظت محیط زیست به استان چهارمحال و بختیاری است. 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل